Başbakan Davutoğlu, AK Parti 24. Dönem Milletvekilleri ve eşleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yemeğe AK Parti 24.Dönem Nevşehir Milletvekilleri A.Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider de katıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da 24. Dönem Milletvekilleri ve eşleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Başbakan, '3 dönemi dolduran arkadaşlardan destek ve eğitim talep edeceğiz.' dedi.


Davutoğlu, AK Parti'nin 24. Dönem Milletvekilleri ve eşleriyle JW Marriott Otel'de akşam yemeğinde bir araya geldi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Arkamda kale gibi bir grup olduğunu biliyordum. Bana hep destek oldunuz hepinize teşekkür ediyorum. Bizde görev devredilir ama misyon devredilmez.

'TARTIŞAMAYACAĞIMIZ BİR TEK ŞEY VAR'

Üç dönemciler diye bir isim ürettiler, aynen geçmişte küskünler gibi. Bilmiyorlar ki iki dünyaya inanan insanların dönemi yoktur. İki cihana inanan insanların iki dönemi var. Bu dünyada yaptıkları, öbür dünyada verecekleri hesap. Başka üç dönem, beş dönem ayrımı yok.

Biz dava arkadaşlarımızın her birini bir demokrasi kahramanı olarak görüyoruz. Tartışamayacağımız bir tek şey var oda 3 dönemi dolduran arkadaşlarımız.

"Öyle topluluklar vardır ki, o topluluklarla beraber olduğunuzda, aynı havayı teneffüs ettiğinizde oraya bir bereket yağdığını, orada yüzler ve gözlerin aydınlık şekilde birbirine baktığını hissedersiniz ve o topluluğa ait olmak dolayısıyla büyük bir gurur duyarsınız" diyen Davutoğlu, AK Parti grubunun bir üyesi ve başkanı olarak milletvekilleriyle aynı mekanda bulunmak, aynı davayı omuzlamış olmak dolayısıyla büyük bir gurur duyduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Hayatımda belki yaşadığım en büyük gurur manzaralarından biri bu akşam dava arkadaşlarımızla böyle bir araya gelmiş olduğumuz bu manzaradır" diye konuştu.

2011 yılında 24. dönemde kendisinin de arasında bulunduğu grubun milletvekili olarak Meclis'e girdiğini hatırlatan Davutoğlu, "Milletvekili olarak ne zaman Meclis'e gelmişsem bizim kuliste, bizim oturulan masalarda sadece ve sadece muhabbet gördüm, gıybet, vehim, kulisler görmedik. En zor şartlarda 23. dönem milletvekillerimiz nası gece yarılarına kadar anayasa reformu için kalmışlarsa 24. dönem milletvekillerimiz de daha son yasaların geçişinde bile gece yarısı vardığında hiç yorgunluk emaresi olmadan bir kutsal davanın yüce Meclis çatısı altında görevini ifa etmenin getirdiği huzur içine çalıştınız. Her birinize borçluyuz" ifadelerini kullandı.

'ARTIŞAMAYACAĞIMIZ BİR TEK ŞEY VAR'

Üç dönemciler diye bir isim ürettiler, aynen geçmişte küskünler gibi. Bilmiyorlar ki iki dünyaya inanan insanların dönemi yoktur. İki cihana inanan insanların iki dönemi var. Bu dünyada yaptıkları, öbür dünyada verecekleri hesap. Başka üç dönem, beş dönem ayrımı yok.

Biz dava arkadaşlarımızın her birini bir demokrasi kahramanı olarak görüyoruz. Tartışamayacağımız bir tek şey var oda 3 dönemi dolduran arkadaşlarımız. Bizde liste dışı kalmak diye birşey olmaz

Genel merkezlerimizde ve illerimizde 3 dönemi dolduran arkadaşlarımızdan destek ve eğitim talep edeceğiz.

Liste dışı kalmak gibi bir tabiri bizim siyasi kültürümüze yakıştıramıyorum. Deneyimli arkadaşlarımızdan yararlanmak istiyoruz.

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

 

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber