12 Nisan Cuma günü, Merkez Camiinde kılınan Cuma namazına müteakip esnaflarımız ziyaret edildi. Ziyaretlerde, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelinerek çay içildi ve gündeme ilişkin konular üzerinde sohbet edildi.

Avanos Cumhuriyet Meydanında “İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme Çalışmalarının” açılış töreni yapıldı.

Törene; Adalet ve Kalkınma Partisi Nevşehir Milletvekillerimiz Ahmet Erdal FERALAN, Av. Murat GÖKTÜRK, Av. Ebubekir GİZLİGİDER, Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürü Sönmez ATA, ihaleyi alan firma temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçemizden ve bölgemizden değerli protokol üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı.

GİZLİGİDER konuşmasında, Avanos artık sadece çanak çömlek kırığıyla bilinen bir yer değil. Kültür etkinlikleri ile yazar söyleşileri ile çevre düzenlemeleri ve doğal güzellikleri anılıyor dedi.

Açılış töreni sonrası Milletvekillerimizin özverili çalışmaları ile yatırım programına aldırılarak ödenekleri daha önceden aktarılan ve yapımına başlanılan yol yapımı çalışmalarını il Özel idare genel sekreterimizle birlikte incelemelerde bulundular.

Güne açılış töreni ile başlayan Milletvekillerimiz aynı günün akşamında Avanos İlçe Ak Parti teşkilatı ile İlçe danışma toplantısında biraraya gelerek teşkilat çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulunan Milletvekillerimiz, Cumartesi gününe de Stk ziyaretleri kapsamında Esnaf Odaları Birlik Başkanlığını ziyaret ederek oda başkanlarının sorunlarını dinlediler.

Stk Ziyareti sonrası Derinkuyu İlçemize gecen Milletvekillerimiz Derinkuyu ilçe trafik tescil Müdürlüğü hizmet binası açılış törenine katıldılar.

Açılış törenine  AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider ile AK Parti İl Başkanı Kazım sunar, Derinkuyu İlçe Başkanı Serdar Pala, Derinkuyu İlçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Belediye Başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Derinkuyu’ya İlçe Trafik Tescil Müdürlüğü açılışında Konuyla ilgili Gizligider şu açıklamayı yaptı, “Derinkuyu ilçemizde Vatandaşlarımız bu konuda yıllardan beri mağdur olmuştur. Trafik Tescil eksikliğinden dolayı bu mağduriyeti gidermek için her türlü çabayı gösterdik. Milletvekilli arkadaşlarımızla birlikte Çalışmalarımız sonrasında Trafik Tescil Amirliğini Derinkuyu ilçemizde açtık

AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider açılış sonrası Derinkuyu Yer altı Şehrine geldiler. Burada Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca Vekillere Yenilenen Derinkuyu Yeraltı şehri kenarı dükkanları gezdirdi. 

Derinkuyu yer altı kenti düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi alan vekillerimiz, Derinkuyu ilçemizde ki Yeraltı şehri kenarı dükkanlar yenilendi. Derinkuyu ilçemizde vatandaşlarımızın Sıcak ilgileri için kendilerine teşekkür ettik. Yeni düzenlemeyle yeraltı şehri daha nezih dediler.

Vekillerimiz ayrıca Alternatif tarım ürünleri kapsamında Derinkuyu’da çilek üretiminin de başladığını görmek memnuniyet verici dediler.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider in AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı binasında düzenledikleri toplantıya  AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kazım Sunar, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Nevşehir den basın mensupları  katıldılar.

Samimi bir ortamda düzenlenen Basın Toplantısı sohbet havasında gerçekleşirken AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ülkemiz Gündemlerine ilişkin konularda açıklamalarda bulunarak Açılım süreci konusunda bilgiler verildi.


Ülke gündemi sonrası Nevşehir konusunda özellikle Patates çiftçilerimizin sorunlarını masaya yatıran Vekillerimiz gelinen noktada Sadece Nevşehir Derinkuyu ilçemizde toplamda 4 Bin Ton patates alımının gerçekleştirildiği ve alımların halen devam ettiği belirtildi.

MEDAŞ  tarafından devam eden Patates alımlarıyla birlikte patates fiyatlarının da yükselmeye başlandığı ifade edilerek Öncelikle Medaş’ın patates alımları konusunda başta Ziraat Odası ve Belediye Başkanı Ünver olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür edildi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Gizligider, patates üreticilerini ilgilendiren bir dizi çalışmaların ortaya konulduğunu belirtti. Gizligider, özellikle son iki yıldan beri patates üreticilerinin bir dizi sorunlar içerisinde bulunduklarını belirterek, bu sorunların çözümüne ilişkin de AK Parti Nevşehir Milletvekilleri olarak kararlı ve ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Gizligider, “Geçen yıl patates don ile ilgili sorunlar yaşadılar. Bu süreçte Bakanlar Kurulu kararı ile ciddi bir destek sağlandı. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçilerimizin zararları önemli ölçüde telafi edildi. Bu yıl da Arz – talep dengesinden dolayı sıkıntı yaşandı. Nevşehir Milletvekilleri olarak her zaman çiftçimizle iç içe olduk. Çiftçilerimiz bizlere, patates fiyatından kaynaklı sorunların aşılması için ihracaat alanındaki yaşanan sıkıntının giderilmesi gerektiğini ifade ettiler, ancak bunda istenilen sonuç elde edilemedi. Geçtiğimiz aylarda bölgemizden 750 ton dolayında Suriyeli sığınmacılara patates gitti. Âmâ yine de fiyatlarda istenilen gelişme yaşanmadı. Bu arada MEDAŞ ile ilgili bir gelişme yaşandı. MEDAŞ yöneticileri ile görüşmeler yaparak Niğde ve Nevşehir’de önemli oranda bir patates alımı yapılması ve alınan bu patatesin de dar gelirli vatandaşlarımıza dağıtımı yönünde düşüncelerimizi aktardık. MEDAŞ yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Alım yapılmazdan önce iç piyasada 5 ve 10 kuruşa kadar düşen patatesi, MEDAŞ yaklaşık 20 kuruşa kadar oldukça yüksek bir rakam ile de patates alımı yaptı. .Bu yönde MEDAŞ yetkilileri ne öncelikli olarak teşekkür borçluyuz. Belediyeler Birliği yöneticileri ile değerli Belediye Başkanımıza teşekkür boruluyoruz. 

Pazar günü  AK Parti Genel Merkezi tarafından yürütülen, “81 İl’de 81 AK Orman Projesi” kapsamında Nevşehir’de de AK Kadınlar Ormanının açılışı yapıldı.  ’Bir Ağaç Bin Nefes, Bir Kadın Bir Umut’ sloganıyla hayata geçirilen projede bin fidan toprakla buluşturuldu.

Akil insanlar İç Anadolu Bölgesi Başkanı Ahmet Taşgetiren Hocamızın konferansı ile başlayan kutlu doğu programına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Parti teşkilatı, Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Hafta sonu programına, Nevşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin inşaatında incelemelerde bulunarak son verdiler.