Ak Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan ile Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ve  Ebubekir Gizligider yaptığı yazılı açıklamada 'Gaziantep'te meydana gelen hain terör olayını kınıyoruz' ifadesinde bulundular. Ak Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan önceki gün Gaziantep'in Şehit Kamil ilçesinde 4'ü çocuk 9 vatandaşı katleden,64 vatandaşın da yaralanmasına neden olan hain saldırıyı kınadı. Ak Parti Nevşehir Milletvekili A.Erdal Feralan yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: " "Bu bayramda da terör insanımızın yüreğine ateş düşürdü. Terörün amacı topluma korku, birliği, dirliği bozmaktır. Kim elinde kan olanla tokalaşırsa bilin ki eline kan bulaşır. Bu eylemlerin amacı terörü meşrulaştırmaktır. Hukuk devletinde, hiçbir güç terörü meşrulaştıramaz. Bu eylemlerden sonuç alacağını sananlar ancak kendilerini aldatırlar.

 

 

Teröristler, kendi usulleriyle yöneteceği toprak istiyor, bu topraklarda yaşayanları da köleleştirmek istiyor. Bunu sağlayabilmek için de toplumumuzun arasına nefret tohumları ekmek istiyor. Umuluyor ki bu nefret tohumları toplum arasındaki mesafeyi açsın. Ancak şunu söylüyoruz ki kim ne ekerse misliyle biçer. Nefretin kimseyi bir yere götürdüğü de görülmemiştir. Bu süreçte bölücü terör örgütü ve destekçilerin oyununu bozmanın yolu milli birlik ve beraberliği sağlamaktan geçiyor. Bunu sağladığımız sürece terör kesinlikle bir adım mesafe alamayacaktır. Önceki akşam Gaziantep'in Şehit Kamil ilçesinde meydana gelen hain saldırıda hayatına kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk Gaziantep'te meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına tepki gösterdi.

 

Göktürk FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü zedeleme hedefinde olan bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşmayacağını ifade etti.

 

Birlik ve beraberliğin bozulmasına yönelik bu tür saldırıların amacına ulaşamayacağını belirten Göktürk şunları kaydetti:

 

"Terör örgütleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. Gaziantep'te Karşıyaka Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü aracın teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu 9 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Bayram gününde bizleri böylesine büyük bir acıyla karşı karşıya bırakan bu elim hadiseyi nefretle kınıyor, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Ayrıca Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybederek şehit olan askerlerimize de Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum."

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de önceki gün Gaziantep'in Şehit Kamil ilçesinde 4'ü çocuk 9 vatandaşı katleden, 64 vatandaşın da yaralanmasına neden olan hain saldırıyı kınadı. Ak Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider açıklamasına şu şekilde devam etti: "Ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı kutladığı bir günde Gaziantep'te yapılan saldırıyı kınıyorum. Bayram gününün sevinç ve coşkusunu kana bulayan, ülkemize ve milletimize Bayram tadını zehir etmeyi amaçlayan terör saldırısı, yüreğimizi dağladı. Bayram günü kalplerimizdeki sevinci sızıya, gözlerimizdeki ışıltıyı gözyaşına dönüştüren, küskünlüklerin ortadan kalktığı bir günde kan dökerek huzurumuzu bozanların, vicdanını da yitirenlerin bizi bölmek için verdikleri mücadelede açılan yarayı; milletimizin birlik ve beraberliği, sağduyusu kapatacaktır. Yıllardır süregelen hedefleri doğrultusunda ülkemizin güney sınırlarında yaşanan olayları kopya ederek ülkemizde sahnelemeye arzulanan hain terör örgütü, en güzel cevabı milletimizden ve milletimizin gözbebeği ordumuzdan hak ettiği biçimde alacaktır. Bayram öncesi Tunceli Ovacık'ta kendisini kaçıranları "Halk savaşçısı" ve "Kardeş" olarak tanıtan milletvekilinin de, yine Bayram öncesi Şırnak'ta yolunu kesenlere evladına hasret ana gibi sarılmaya doyamayan milletvekillerinin de artık bu hain terör saldırıları karşısında dik duruş sergilemelerinin zamanı geldi de, geçiyor bile. Kan dökeni ve kendisini dağda alıkoyanı kardeş olarak gören, eli silahlı teröristi evlat gibi saran zihniyetin değerlendirmesini de milletimizin takdirine bırakıyorum. Artık şunu herkes çok iyi bilmelidir ki terörün sonu gelmektedir. Böyle saldırılar yaparak bizleri böleceğini düşünenler yanılıyorlar. Türkiye her zaman olduğu gibi tek vücut halinde teröre karşı kenetlenmiş bir durumdadır. Tüm Türkiye şunu çok iyi bilmelidir ki Pkk'nın sonu gelmek üzeredir. Ben bu duygular içerisinde hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" dedi.