Bugün Saat: 13:00 de AK Parti Genel Merkezinde başlayan Temayül Yoklamasına Katılan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider de oylarını kullandılar.

AK Parti’de Pazar günü yapılacak kongre öncesi genel başkanlık için temayül yoklamaları sürüyor. Dün teşkilata yöneltilen "Genel başkan kim olsun?" sorusuna bugün de milletvekilleri yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakma kararının ardından partide kongre sürecine girilirken, il başkanlarına genel başkan adayı ile ilgili görüşün sorulduğu ilk temayül yoklamasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın adı öne çıkmıştı.

AK Parti Genel Merkezi, bugün de vekillere yönelik temayül yaparken, Nevşehir milletvekilleri de yoklamada, genel başkan olarak görmek istedikleri ismi iletti. Nevşehirli vekillerin oylarını kullanmasıyla temayül yoklamalarının ardından yeni genel başkan adayının isminin hafta içinde kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.

Temayül yoklamasına katılan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , “Genel merkezimizde temayül yoklamasına katıldık. Bu çok kutsal bir görev ve Bayrak yarışıdır. Bu bilinçle 22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak 2. büyük olağanüstü kongremizmin Milletimiz, Ülkemiz ve Partimiz için Hayırlara vesile olmasını Cenabı mevladan dilerim” dedi.


Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk te,  "Herkes kendi gönlündekini yazdı. Partimiz ve ülkemiz düşünülerek yazılıyor. Şahıslar değil, duygusal hareket etmiyoruz. Hedeflerimiz belli. Hedeflere kilitlenmiş bir parti var. Geleceği düşünen bir partinin mensuplarıyız. Şahıslardan önce ülkemiz ve partimiz gelir. Şimdiiden hayırlı olsun" dedi. 

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise; "Yeni seçilecek Genel Başkanımız ve Başbakanımız memleketimize ve partimize hayırlı olsun" dedi.

AK Parti'de; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakma kararından sonra yeni genel başkanın kim olacağı merakla bekleniyor. Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın isimleri de partililer tarafından önerildiği kaydedildi.