AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayları için temayül yoklaması yapıldı. Seçimlerde parti teşkilatlarının çeşitli kademelerinde görev yapan 1800 kişi 48 milletvekili aday adayı için oy kullandı.

07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği Seçimleri öncesinde, AK Parti’den Nevşehir Milletvekili Adayı olabilmek için başvuruda bulunan aday adayları için temayül yoklaması yapıldı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimlerde komisyon başkanı olarak AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer görev alırken AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ve MKYK Üyesi Serap Çıtak’da komisyon üyesi olarak yer aldı.
AK Parti Nevşehir temayül yoklamasında İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kolları, İlçe ve belde yönetim kurulu üyeleri, İlçe ve belde Gençlik Kolları ve Kadın Kolları üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri, İl Demokrasi ve Hakem Kurulu üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, köy ve mahalle temsilcileri milletvekili adayı olmak için başvuruda bulunan 48 aday adayı için kurulan sandıklarda oy kullandı.   
Temayül yoklamasına 55 milletvekili aday adayı içerisinde yer alan, mevcut milletvekilleri A.Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile birlikte bir önceki dönem milletvekilliği görevinde bulunan Mahmut Dede ve Rıdvan Köybaşı’nın yanı sıra 30 Mart 2014 tarihinden sonra il başkanlığı görevinden istifa eden Kazım Sunar ve Nevşehir Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Yücel Menekşe katılmadı.
Seçimler ile ilgili bilgi veren AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, temayülün aday belirlemede tek başına belirleyici olmasa da önemli bir etken olduğunu ifade etti. Başer: “AK Parti teşkilatlarını ne kadar önemsediğini temayül yaparak açıkça gösteriyor. Temayülde teşkilatlarımızın görüşlerini alacağız. Milletvekili aday belirleme kriterlerinden bir tanesi olan teşkilatların görüş ve kanaatlerini belirleme amacıyla temayül yoklaması gerçekleştireceğiz. Temayül aday belirlemede tek başına belirleyici değil ama önemli bir etken olacaktır" dedi.
 
 
 İşte Temayül Yoklamasına Katılan Aday Adayları

Abdurrahim Çöloğlu,
Adem Uğur,
Ahmet Bilgili,
Ahmet Ensonra,
Ahmet Esat Kıratlıoğlu,
Ahmet Kars,
Ali Gemici,
Ali Osman İmamoğlu,
Ayhan Apaydın,
Bayram Altuncuoğlu,
Casim Orman,
Cumhur Arslan,
Erdoğan Çelik,
Ersan Erkut,
Fatih Yakut,
Fatma Aysun Sağdıç Güçlü,
Feride Bitirim,
H. Yaşar Oğuz,
Hasan Albayrak,
Hüseyin Varır,
Hüsnü Güneş,
İrfan Barut,
Kubilay Seçen,
Mahmut Sami Uluer,
Makbule Atlı,
Mehmet Çınar,
Mehmet Karaaslan,
Mehmet Karadaş,
Mustafa Açıkgöz,
Mustafa Arıkan,
Mustafa Körükçü,
Mutlu Karayılan,
Nurcan Ateşok Deveci,
Nurhan Dülger,
Oğuzhan Köylü,
Ömer Pehlivan,
Ömer Yılmaz,
Ramis Doğan,
Reyhan Memiş,
Sema Yurtbilir Yavuz,
Serhat Tuğral,
Şenay Gök,
Uğur Duruş,
Ümit Yalçın,
Vahit Özdemir,
Yavuz Yapar,
Yener Tekeli,
Zafer Salgın
 


Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.