AK PARTİ NEVŞEHİR’DE KİTAP KUMBARASI KAMPANYASI BAŞLATTI

AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı tarafından “Kitap Kumbarası” kampanyası başlatıldı.

AK Parti Nevşehir İl Sosyal İşler Başkanı Aydın Başol yaptığı açıklamada, son yıllarda azalan kitap okuma alışkanlığının özellikle çocuk ve gençler arasında daha yaygın hale getirilmesi amacıyla Genel Merkez Sosyal İşler Başkanlığı tarafından 81 İlde Kitap kumbarası kampanyası başlatıldığını belirtti.

Bu kapsamda Nevşehir’de de bu kampanyanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade eden Başol, Nevşehir halkını kitap kampanyasına destek vermeye çağırdı.

Günümüzde kitle iletişim araçlarının özellikle çocuk ve gençliği ciddi anlamda etki altına aldığına dikkat çeken Aydın Başol, bu nedenle de Nevşehir’de kitap okuma alışkanlığının  da bundan olumsuz yönde etkilendiğini vurguladı.

Başol, şöyle konuştu; “Yaşadığımız bu süreçte  televizyon, bilgisayar gibi araçlardan beslenen çocuklarımız ve gençlerimiz, gelişmeleri tahlil etme  yeteneğinden yoksun yetişerek, beyni tembelliğe alıştırılmış bir şekilde kendi öz kültür ve değerlerinden uzak bir kişilik kazanıp, toplum içerisinde yer alma konusunda hayli zorlanıyorlar. Çocuk ve gençlerimizin hayal güçlerinin geliştirilmesi güçlendirmesi, yorumlama yeteneğinin kazandırması, ülkesine ve içinde yaşadığı toplumun kültür ve değerlerine sahip çıkması bakımından kitapların vazgeçilmez bir önem taşıdığına inanıyoruz. Bu amaç içerisinde  “Kitap Kumbarası” adı verilen ve 3 hafta sürecek olan kampanya düzenledi. Çalışmaların daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için bu yöndeki çalışmalar İl Sosyal İşler Başkanlığı tarafından yürütülecektir.” Dedi.

Başol, düzenlenen kampanyaya kitap bağışında bulunmak isteyen toplumun her kesiminden vatandaşların kitaplarını AK Parti Nevşehir İl Teşkilatına başvuru yapabileceğini dile getirerek kampanyaya son katılım tarihinin ise 15 Nisan 2015 tarihinde sona ereceğini belirtti.

AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Başol, kampanyada  toplanan kitapların daha sonra  ülke genelinde kitap ihtiyacı olan okulların kütüphanelerine dağıtılacağını söyledi.