Hükümet kurma arayışlarının sonuçsuz kalması ve Başbakan Davutoğlu’nun erken seçimi işaret etmesi üzerine gözler milletvekili adayları listesine çevirdi. AK Parti, MHP ve CHP'de listelerde ne gibi değişim yaşanacak merak konusu oldu.


Nevşehir'de AK Parti’nin listelerinin değişeceği konuşulurken, MHP ve CHP’de büyük bir değişikliğin olmayacağı fakat bir süprizin yaşanabileceği belirtiliyor.

3 Siyasi Parti'de ilk sırada yer alan isimlerin yeniden aday gösterilebilecekler arasında en şanslı isimler olarak gösteriliyor.Bu durumda Nevşehirde vatandaşların büyük sevgi ve takdirini kazanan AK Parti Nevşehir 1. Sıra Milletvekili Mustafa Açıkgöz yeniden aday gösterilme şansı çok yüksek. Bu açıdan Nevşehir kmauoyunda Açıkgöz'ün 1. sıradan milletvekilliğine kesin gözüyle bakılıyor.


Listeler Yeniden Yapılacak

Parti kurulları içinde tekrar adaylık süreci işletilecek, yeni müracaatlar alınacak, eskiler gözden geçirilecek hepsi bir arada değerlendirilecek.

3 Dönem Kuralına Davutoğlu Formülü

AK Parti hem 3 dönem kuralının felsefesini koruyacak, hem kimseye haksızlık yapmayacak, hem de AK Parti’nin 13 yılda oluşturduğu devlet deneyimine sahip insan kaynağını değerlendirme imkanı verecek, kimsenin devre dışı kalmayacağı bir formül bulunacak. Bir komisyon, tüzük değişikliği için çalışacak.

Liste Sancısı Başladı

Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir'de de  siyasi gündem yeniden seçimlere odaklandı. AK Parti’nin CHP ile yaptığı koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalması,

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de kapıyı kapatması, erken genel seçimi tek ihtimal haline getirdi. Seçimin konuşulmaya başlanması ile birlikte gözler yeniden milletvekili aday listelerine çevrildi. Partilerin, 7 Haziran’daki listelerle mi seçime girecekleri, yoksa listeleri yenileyerek mi seçmen karşısına çıkacakları sorusu siyasi gündemin bir numaralı konusu haline geldi.

Ak Parti Vitrini Yenileyecek

Bu zamana kadar Nevşehir'de girdiği tüm Genel seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimler ve Yerel Seçimlerde tulum çıkaran AK Parti Nevşehir il teşkilatı son seçimde 1 milletvekilini MHP’ye kaptırarak 2 milletvekili ile Nevşehir'in sesini meclise taşıdı. Şimdi AK Parti ile teşkilatı fırsat olarak değerlendireceği erken seçimde kaybettiği 1 milletvekili tekrar kazanmak için vitrin değişikliğine gidecek. Kulislerde, kongrede asil ve yedek üyelerden oluşan partinin organlarında yer alan isimlerin yarısından fazlasının değişeceği konuşuluyor. Bunun sebebi olarak 7 Haziran seçimlerinde yaşanan oy kaybı gösteriliyor.

Ak Parti ’De Değişiklik

7 Haziran’da tek başına iktidar olamayan AK Parti’de listelerin yenileneceği ve yeni bir stratejiyle seçmen karşısına çıkılacağı belirtiliyor. AK Parti, listelerde yapılan hatalarında partiye birkaç puan kaybettirdiğini düşünüyor ve bu bağlamda listesinin de ciddi değişikliğe uğraşacağı iddia ediliyor. AK Parti kuruluşundan bugüne gerek 3 Milletvekilliğinde gerekse Yerel Seçimlerde tulum çıkartırken gözle görülür bir düşüşün yaşandığı Nevşehir'de yaşanan ciddi oy kaybı, bu duruma gerekçe olarak gösteriliyor.

Mhp’de süpriz yaşanabilir mi?

13 yıl aradan sonra Nevşehir'den bir Milletvekili çıkartabilen MHP'de ise Mehmet Varol'un yeniden liste başı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan olası bir süpriz yaşanabilir söylemlerinin sayısı da hiçte az değil. Özellikle MHP'de oy artırılarak 1 Milletvekili daha çıkartabilmek için yeni ve önemli bir ismin daha aday olma ihtimalinden söz ediliyor.

7 Haziran’da ortaya çıkan seçim sonuçlarının tek başına iktidar çıkarmaması, koalisyon görüşmelerinin de sonuçsuz kalması, Kasım ayında yeniden erken seçime gidilmesine neden olacak. Bu tarihlerde yapılacak seçimlerde milletvekili listelerinin yeniden şekillendirileceği konuşuluyor. AK Parti’nin erken seçime yeni bir stratejiyle gireceği belirtiliyor. AK Parti'nin yeni seçim stratejisinde yapılanlar yerine yeni projeler geliştirilip anlatılacak, emeklilere ve sosyal kesimlere yeni vaatler oluşturulacak, milletvekili listeleri yenilenecek. Haziran seçimlerinden hemen sonra seçmenin neden kendilerine oy vermediği ile ilgili geniş çaplı bir araştırma yaptıran AK Parti, olası erken seçimde stratejisini yenilemeyi planlanıyor. Şimdi yeni isimlerinde dikkate alınacağı düşünüldüğünde, Listeye kimlerin girip kimlerin devre dışı kalacağı şimdiden Aksaray kulislerinde sıkça konuşulmaya başlandı.