NEVŞEHİR’DE FAALİYET  GÖSTEREN YAKLAŞIK 300 DERNEK, VAKIF, MESLEK ODASI VE SİVİL TOPLUM KURULUŞUNUN BAŞKAN VE ÜYELERİ 55 MİLETVEKİLİ ADAY ADAYI İÇİN OY KULLANDI

AK Parti, Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde Nevşehir’de, STK, vakıf, dernek ve   meslek örgütlerinin temsilcilerine yönelik temayül yoklaması gerçekleştirdi.

AK Parti, 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. Dönem milletvekili genel seçimlerinde, Milletvekili aday listesi oluşturulması aşamasında önemli etken olarak görülen temayül yoklamaları kapsamında sadece parti yöneticilerine yönelik değil, STK, vakıf, dernek ve  meslek örgütleri nezdinde de milletvekili aday adaylarına yönelik  temayül yoklaması yapıyor.

Bu çerçevede Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver başkanlığında gerçekleştirilen temayül yoklamasında, Nevşehir’de faaliyet gösteren yaklaşık 300 dernek, vakıf, meslek odası ve sivil toplum kuruluşunun başkan ve yönetim kurulu üyeleri, 55 Milletvekili  aday adayı için oy kullandı.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, temayül yoklamasına Nevşehir’deki STK’ların yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti.

Genel Merkez MYK tarafından 81 İlde yapılan STK temayüllerinin Nevşehir ayağını gerçekleştirdiklerini ifade eden Tanrıver, Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

AK Parti Genel Merkez tarafından, aday tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının da bu sürece dahil edilmesi konusunda karar alındığını ifade eden Tanrıver; “Partimizde teşkilat temayüllerinin tamamlanmasının ardından, ara komisyon çalışmaları ile beraber milletvekili adaylarını belirleme süreci devam etmektedir. Bu çalışmalara ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek Vakıf ve Meslek Örgütleri ve bunların yönetim kurullarında görev alanların bu sürece dâhil edilmesi konusunda, Genel Merkezimiz tarafından karar alınmıştır” dedi.

Tanrıver; “Bu karar kapsamında yapılan oylamada, ilimizde kimleri milletvekili olarak görmek istiyorsunuz gibi sorularla STK’larımız kanaatlerini bildirdiler. Temayül yoklamamıza katılım sağladıkları için tüm STK’larımızın değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Temayülde oy kullanan STK’ların başkan ve yönetim kurulu üyeleri ise, Nevşehir’de ilk kez böyle bir uygulama ile STK’ların görüşüne başvurulduğunu ve demokrasi açısından bu tür uygulamaların sevindirici olduğunu belirterek, diğer siyasi kuruluşlardan da benzer davranışların sergilenmesi gerektiğini ifade ettiler.