AK PARTİ NEVŞEHİR’DE STK’LAR İÇİN TEMAYÜL YAPACAK

AK Parti, Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde Nevşehir’de, STK, vakıf, dernek ve  meslek örgütlerine yönelik temayül yoklaması gerçekleştirecek.

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. Dönem milletvekili genel seçimlerinde, Milletvekili aday listesi oluşturulması aşamasında önemli etken olarak görülen teşkilat temayül yoklamasının ardından şimdi de STK, vakıf, dernek ve  meslek örgütleri nezdinde temayül yoklaması yapacak.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday tespit çalışmalarının devam etmekte olduğunu ve bu çerçevede ara komisyon çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

AK Parti Genel Merkez tarafından, aday tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının da bu sürece dahil edilmesi konusunda karar alındığını ifade eden Tanrıver; “Partimizde teşkilat temayüllerinin tamamlanmasının ardından, ara komisyon çalışmaları ile beraber milletvekili adaylarını belirleme süreci devam etmektedir. Bu çalışmalara ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek Vakıf ve Meslek Örgütleri ve bunların yönetim kurullarında görev alanların bu sürece dâhil edilmesi konusunda, Genel Merkezimiz tarafından karar alınmıştır” dedi.

STK’lara yönelik gerçekleştirilecek temayülde “ilimizde kimleri vekil olarak görmek istiyorsunuz” gibi soruların sorulacağını kaydeden Tanrıver; “Bu karar kapsamında yapılacak oylamada ilimizde kimleri milletvekili olarak görmek istiyorsunuz gibi sorularla STK’larımız kanaatlerini bildirecektir. İlimizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, vakıf ve derneklerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyor ve bizi 2023 hedeflerine taşıyacak Milletvekillerimizin belirleneceği bu süreçte yapılacak temayül yoklamamıza İlimizdeki bütün STK’larımızı davet ediyorum” diye konuştu.

Nevşehir’de STK, Vakıf, Dernek ve Meslek Örgütlerine yönelik gerçekleştirilecek temayül yoklaması 23 Mart 2015 Pazartesi günü Kapadokya Kültür Merkezi’nde 09:00 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.