AK Parti Nevşehir Teşkilatı ve Milletvekilleri basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldiler.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığının organize ettiği kahvaltılı basın toplantısı Esentepe mahallesindeki Dostluk Parkında ki bir cafede gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz katıldı.

Toplantıda 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar, darbenin ardından FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar, Nevşehir'deki durum ve Nevşehir'in ekonomik, siyasi ve sosyal durumu konuşuldu.

İlk olarak açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde duruşu ve destekleri için Nevşehir Basınına teşekkür etti.

Daha sonra Milletvekilleri önce birer kısa konuşma yaptılar daha sonra ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdılar.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Alçak FETÖ örgütü tarafından 15 Temmuz'da milli iradeye büyük darbe vurulmak istendi. Ancak hepimiz bir ve bütün olarak buna engel olduk. Şu anda sıkıntılı süreci aşmaya çalışıyoruz. Darbe girişimi ile milli iradeyi yıkamayanlar şimdi bunu ekonomik yönden yada bir takım terör saldırıları ile bunu yapmaya çalışıyor. Ama bunu başaramayacaklar" diye konuştu. Açıkgöz, Milletin lideri, ümmetin umudu, Cumhurun Reis' i Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan 'ın liderliğinde, Sn. Başbakanımızla ve milletimizle hedef 2023 Güçlü Türkiye..."


AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, "15 Temmuz'da bir darbe kalkışması yaşandı. Ancak milletimiz dirayeti ile bunun önüne geçti. Şimdi bütün kurumlardan darbecilerin izleri silinmeye çalışılıyoruz ancak bu hiçte kolay değil. 40 yıllık bir birikim hemen temizlenmez. Milletimiz dirayeti ile bunu önledi. Temizlik kurumlarda değil sadece siyasette de olmalı. Tüm siyasi partiler temizlenmeli" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de milli iradenin önemine değinerek, "Herkes milletin ne kadar asil olduğunu 15 Temmuz darbe girişiminde gördü. 16 Temmuz'da aydınlığa uyandık. Bu asil millet meydana koştu hemen. Bu millete bomba yağdıranlar hak ettikleri cezayı çekmeli. Ölüm bile onlar için ödül olur" şeklinde konuştu.


Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com sitesinin Genel Koordünatör İbrahim Uysal ile temsil edildiği Toplantıya Nevşehir'de bulunan yerel gazeteler ve haber sitelerinin imtiyaz sahipleri ile genel yayın yönetmenleri, yazı işleri müdürleri ve köşe yazarları katıldı. Toplantıda ayrıca ulusal haber ajanslarının temsilcileri de hazır bulundu.