NEVŞEHİR(MHA) 2002 Yılından bu yana katıldığı bütün seçimlerde oyunu artırdığı gözlenen AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde kaybettiği 20 bina yakın oyu yeniden kazanıp Üç ampulü yeniden yakmak hesabında.

Seçim çalışmaları boyunca 7 Haziran seçimlerinde ülkede bir koalisyon hükümetinin kurulamayışının Vatandaşlar tarafından iyi analiz edildiğine dikkat çeken AK Parti Nevşehir Milletvekili adayları Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, 7 Haziran seçimlerinde çeşitli nedenlerle başka siyasi partilere oy veren seçmenlerin büyük bir bölümünün Hükümet kurulamaması, koalisyon kurması beklenen siyasi partilerin olumsuz tavırları nedeniyle Vatandaşın yeniden AK Partiye yöneldiğini kaydettiler.

7 Haziran seçimlerine nazaran bu seçim döneminde yaşanan terör olaylarının da etkisiyle daha gürültüsüz ve sessiz bir seçim çalışması yürüten AK Parti seçim stratejisinde de bir takım değişikliklere gitti.

Nevşehir’de bulunan radyolarda programlara ağırlık veren AK Parti, seçim çalışmalarındaki sürenin dar olması nedeniyle çoğu kez üç Vekil adayını da ayrı ayrı bölgelerde çalıştırdı.