Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Fikret Çapacı ve Genel Koordinatör İbrahim Uysal ile bir süre sohbet eden AK Parti Ürgüp Belediye Başkan aday adayı Genç Turizmci Abdullah İnal, resmi başvuru sonrası nezaket ziyaretlerine başladığını belirterek, bu kapsamda Nevşehir'in önemli medya kuruluşu olarak FİB Haber'i de ziyaret etmek istediğini söyledi.

AK Parti Ürgüp Belediye Başkan aday adayı Genç Turizmci Abdullah İnal yaptığı açıklamasında; " İşlerim dolayısıyla ve gezi amaçlı gittiğim dünyanın her yerindeki yerel yönetimleri ve hizmetleri yerinde gördüm.  Ürgüp’te de bunları yapmak bir hayal değil, kazanırsam eğer Ürgüp kanazak, ülkemiz kazanacak. Cennet İlçemizi Turizmde, Eğitimde ve her alanda istenilen seviyeye getirebilmek için var gücümle çalışacağım.  Kısacası Ürgüp'ün Belediye Başkanı olmak istiyorum fakat bütün halkı kucaklayarak, ayrım yapmadan hizmet vereceğimizin sözünü veriyorum. Hepinize şimdiden çok teşekkür eder, saygılar sunarım.' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren FİB Haber Gazetesi Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'da Başkan Aday adayı Abdullah İnal'a başarılar dileyerek, “Seçimin sonunda kazanan inşallah Ürgüp olur” şeklinde konuştu.

Abdullah INAL Kimdir?

16.04.1986 tarihinde babamın öğretmenlik görevini ifa ettiği Kayseri – Zincidere’de doğdum. Ailemin yeni görev yeri tayin edilmesi sebebiyle ilkokulu Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Atatürk ilköğretim okulunda başladım ve ilköğretimimi Ürgüp Atatürk ilköğretim okulunda tamamladım. Ortaokulu Ürgüp İmam hatip lisesinde, lise öğrenimimi Nevşehir 2000 Evler Süper Lisesi yabancı dil bölümünde tamamladım.

Üniversite öğretimimi Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü 2007 yılında tamamladım.

İş Deneyimi :

  • 15 Mayıs 2003 tarihinde Ürgüp’te bulunan Yunak Evleri otelinde görevime başladım ve hala bu görevimi genel koordinatör olarak devam ettirmekteyim.
  • Üniversiteden mezun olduktan sonra 3 ay boyunca Ürgüp Halk Eğitim Merkezinde İngilizce öğretmenliği görevinde bulundum.
  • 2009 yılında Turizm Bakanlığından Profesyonel Turist Rehberliği Ülkeselkokartımı aldım ve bu görevimi 3 sene boyunca Kapadokya bölgesinde devam ettirdim.
  • 2015 yılında bünyesinde MithraCaveHotel,YunakEvleri,Universal Balon, Istanbul Balon, Maccan Balon, Anthesis Travel, TulipiaSpa , Özsoy Apart bulunanGroupEspecial şirketini kuruluşunda yer aldım.
  • GroupEspecial Şirketinin Genel Koordinatörlük görevimi hala devam ettirmekteyim.
  • Başta Amerika,Almanya,Rusya,Çin,Kore,Brezilya olmak üzere Dünyanın birçok ülkesinde turizm maksatlı fuarlara katıldım ve organizasyonlarda yer aldım.
  • Ürgüp’te bulunan A belgeli turizm seyahat acentemiz vasıtasıyla binlerce yerli yabancı misafirlerimizin Kapadokya bölgesine gelmesini ve tur programlarını oluşturmasını sağladık.
  • 2017 yılında Dünyanın yurtdışındaki 2. Türk Balon şirketi olan Universal Balon Dubai’nin kuruluşunda yer aldım ve hala bu şirketimizin genel müdürlüğünü ve satış pazarlamasını yapmaktayım.
  • 2018 yılında Kapadokya’da kurulan balon konsorsiyumunda rezervasyon müdürlüğü görevini üstlendim.
  • 2018 yılında balon pilotluğu (ppl) lisansımı aldım.

Diğer Bilgiler :

  • Evli ve 1 çocuk babasıyım.
  • Çok iyi derecede İngilizce, az derecede Almanca bilmekteyim.