NEVŞEHİR(MHA) AK ve Milliyetçi Hareket Partisinde sonunda listeler belirleniyor. 3’er adayın ismi ortaya çıkıyor. Seçim bundan sonra başlayacak.

AK Parti Tarihinin En Zor Seçimini Yapacak….

AK Parti kurulduğu 2001 yılından bu yana en zor seçimlerinden birini yaşayacak. Zira Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de rekor bir aday adayı enflasyonu yaşanan partide kimlerin aday listesinde yer alacağı merak konusu.

Nevşehir’de bir siyasi partinin görüp görebileceği en çok milletvekili aday adayını bir arada gören ve bu konuda yine bir ilke imza atan AK Parti’de 55 Milletvekili aday adayından kimlerin aday listelerinde olacağından çok, mevcut vekillerden bir ya da iki ismin yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği, Belediye Başkan vekilliğinden istifa eden Yücel Menekşe’nin aday listesinde olup olmayacağı, Eski Vekillerden Rıdvan Köybaşı ve Mahmut Dede gibi isimlere yeniden Partinin bir şans verip vermeyeceği, Vekil adayları listesinde Ankara veya İstanbul’da ikamet edip Nevşehir’den büyük bir memleket aşkı ile aday adayı olan isimlerin listede kendilerine yer bulup bulamayacakları, 6 bayan adaydan birine şans verilip verilmeyeceği gibi sorular öne çıkıyor.

7 Nisan 2015 Salı günü mesai bitimine kadar Seçim Kuruluna verilecek olan Milletvekilliği aday listelerinde tıpkı 2011 seçimlerinde olduğu gibi sürprizlerin yaşanması muhtemel. Zira o dönemde A. Erdal Feralan’ın ikinci dönem adaylığı, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’in 30 küsür aday adayı içerisinden aday gösterileceğini aday listeleri açıklanmadan duysanız büyük bir çoğunluğunuz inanmazdınız.

Bu arada babası Uçhisar’dan Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ali Karaaslan, Avanos’ta seçim kaybeden Dr. Mustafa Körükçü, Kozaklı’da seçim kaybeden Erdoğan Çelik, Demokrat Partiden sonra Milliyetçi Hareket Partisine oradan da AK Parti saflarına katılan Ahmet Esat Kıratlıoğlu, Demokrat Parti eski genel başkanlarından, Şimdilerde AK Parti Genel Başkan yardımcılarından Süleyman Soylu ile yakınlığı bilinen Zafer Salgın gibi isimlerin 3 kişilik aday listesinde bulunup bulunmayacağı da merak edilen hususlar arasında.

7 Haziran 2015 günü yapılacak olan Milletvekilliği genel seçimleri için Nevşehir’den; Abdurrahim Çöloğlu, Adem Uğur, Ahmet Bilgili, Ahmet Ensonra, Ahmet Kars, Ahmet Erdal Feralan, Ahmet Esat Kıratlıoğlu, Ali Gemici, Ali Osman İmamoğlu, Ayhan Apaydın, Bayram Altuncuoğlu, Casim Orman, Cumhur Arslan, Ebubekir Gizligider, Erdoğan Çelik, Ersan Erkut, Fatih Yakut, Fatma Aysun Sağdıç Güçlü, Feride Bitirim, H.Yaşar Oğuz, Hasan Albayrak, Hüseyin Varır, Hüsnü Güneş, İrfan Barut, Kazım Sunar, Mahmut Dede, Mahmut Sami Uluer, Makbule Atlı, Mehmet Karaaslan, Mehmet Karadaş, Mehmet Çinar, Murat Göktürk, Mustafa Körükcü, Mustafa Arıkan, Mustafa Açıkgöz, Mutlu Karayılan, Nurcan Ateşok Deveci, Oğuzhan Köylü, Ömer Pehlivan, Ömer Yılmaz, Ramis Doğan, Reyhan Memiş, Rıtvan Köybaşı, Sema Yurtbilir Yavuz, Serhat Tuğral, Şenay Gök, Uğur Duruş, Ümit Yalçın, Vahit Özdemir, Yavuz Yapar, Yener Tekeli, Yücel Menekşe, Zafer Salgın, Nurhan Dülger ve Levent Erşen aday adayı olmuşlardı.

MHP’nin Listesi Kimlerden Oluşacak?...

Milliyetçi Hareket Partisinden bu dönem 10 Milletvekili aday adayının çıkması da dikkatleri çekti. Ancak o isimlerden kimlerin 3’e gireceği de en az AK Partinin göstereceği adaylar kadar önem taşıyor Nevşehir’de. Zira gerek yerel seçimlerde, gerekse genel seçimlerde Nevşehir’de hep ikinci parti olma özelliğini sürdüren Milliyetçi Hareket Partisinden İl Başkanının da ifade ettiği üzere hedef 1 değil Milletvekilleri çıkarmak Nevşehir’den.

1999 Seçimlerinde İsmail Çevik ve Mükremin Taşkın ile bunu başaran Milliyetçi Hareketin göstereceği adaylar AK Partinin 3 dönemdir süren Tulum Çıkarma alışkanlığına bir son verecek mi bilinmez ancak, Kamuoyundaki beklentileri karşılayamaması durumunda MHP’nin tıpkı geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de AK Partinin ekmeğine yağ sürebileceği de değerlendiriliyor.

Milliyetçi Hareket Partisinde öne çıkan 5 isim var. Bunlardan Mehmet Varol, Mustafa Uğur, Sahir Solmaz, Sait Yüksel ve Fazlı Koç’tan üçünün listede yer alması büyük olasılık. Ancak bu 5 ismin yanında diğer isimlerden de sürpriz yapabilecek isimlerin olduğu konuşuluyor.