2015’te yapılacak olan Milletvekilliği Seçimleriyle ilgili AK Parti’de hazırlık çalışmaları başladı.
AK Parti muhtemelen 2015 Haziran ayında yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri hazırlıklarına başladı. 

İKİ ÇALIŞMAYI BİRDEN YAPIYOR

AK
 Parti Genel Merkezinin aralarında Nevşehir’in de bulunduğu illerde anket çalışması yaptığı öğrenildi. Yapılan ankette vatandaşlara mevcut Milletvekillerinden memnun musunuz? Kimi milletvekili olarak görmek istersiniz? Gibi sorular yönetildiği öğrenildi.

AK Parti kurmayları sık sık toplantılar yaparak 2015 Genel Seçimleri’ne odaklanıyorlar. Toplantılarda önemli isimlerin aday yapılsa dahi bölgelerinin değişmesine kadar tüm detaylar konuşuluyor. Aday olamayacak isimlerin küsmemesi için formüller üzerinde çalışılıyor. Bölgelerinde oy potansiyeli olanların yanısıra yeni yüzler de tespit ediliyor. Kendi şehirlerinde yatırımcı olanlar, fikir sahipleri veya tabanın memnun olduğu tüm isimler tespit ediliyor. Adaylık düşünen isimler de tavır ve davranışlarıyla kendilerini bu çerçevede belli ediyorlar.

 AK Parti 2015 genel seçimler için Anket başlattı...

Mevcut vekillerden 200’e yakın isim milletvekili listesinde yer bulamayacak. 3 döneme takılmayan mevcut vekillerin ise önemli kısmıyla yola devam edileceği öngörülüyor. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 11 kişilik Aday Belirleme Komisyonu’nda Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Haluk İpek, Azize Sibel Gönül, Abdurrahim Boynukalın, Abdulhamit Gül, Mehmet Naci Bostancı gibi isimler yer alıyor.

Yeni Türkiye'nin 2023 yol haritasında hayati bir siyasi dönemece işaret eden 2015 seçimlerinin Yol Haritası için ' Start  verildi.
2015 seçimlerine yönelik ne gibi hazırlıklar olduğunu, nasıl taktikler izleneceğini daha iyi anlamak için AK Parti'nin daha önceki seçim dönemlerine göz atmak kafi...
 
KAMUOYU KANAATLERİ ETKİLİ OLACAK
 
Adayların belirlenmesinde anketler, kamuoyu kanaatleri etkili olacak. Temayül yoklamalarına katılan Aday Adayları üç aşamalı komisyonlarda değerlendirilecekler.

FİB Haber Merkezi Ankara menşeyli önemli bir kaynaktan edindiği bilgilere göre, "2015 Genel seçimlerinde Hedef Ak Parti'nin en az yüzde '51 artı oy' alması. AK Partinin en az 335 milletvekili çıkarması. 335 vekil, YENİ ANAYASA çıkarmayı ve Türkiye'nin Başkanlık sistemine geçişinin hayati eşiğine işaret ediyor."


AK Parti'nin 2015 seçimlerin de hedefi!
;"

Kongre Süreciyle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkarak yine tek başına iktidar olmak olduğunu söyledi."

AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren girdiği her seçimden zaferle çıktığını ifade ederek, “AK Parti'nin önümüzdeki hedefi; başlayan Beşinci Olağan Kongre Sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye'sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur.

"2015 Genel seçimlerinde Hedef Ak Parti'nin en az yüzde '51 artı oy' alması. AK Partinin en az 335 milletvekili çıkarması. 335 vekil, YENİ ANAYASA çıkarmayı ve Türkiye'nin Başkanlık sistemine geçişinin hayati eşiğine işaret ediyor."

AK Parti kadroları gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok yapılmaz denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ve Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan seçilmesi ile Yeni Türkiye'nin kapıları ardına kadar açılmıştır. Türkiye, bu yeni dönemde güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürüyecektir. Bu kutlu yürüyüşte Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun öncülüğünde tüm teşkilatlarımızla yekvücut olarak büyük hedeflere ulaşacağız. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir. 2015 Genel Seçimlerine Biz ve arkadaşlarım olayı bu yönüyle görüyor ve Halkımızın istek talep ve beklentileri doğrultusunda Yine Milletimizin kalesi olarak Zaferle ayrılacak bir ekiple Yolumuza devam edeceğiz.Elbette ki daha önceki dönemlerde olduğu gibi yine aramızdan ayrılacaklar olacak.Bu uzun soluklu bir maraton...Fakat bizlerin hata yapma lüksü yok biz bu bilinçle azami gayret ve çaba gösteriyoruz. İnanıyorum ki Nevşehir içinde 2015 Genel seçimleri Tüm ülkemizle birlikte AK Parti İktidarı'nın güçlenerek çıkacağı bir seçim olarak tarihe not düşecektir. Bundan hiçkimsenin en ufak bir şüphesi olmasın ” diye konuştu. 

AK Parti’de mevcut milletvekilleri listede yerini koruma mücadelesi verirken, yeni isimlerde listeye girmek için mücadele verecek. Bu kapsamda birçok isim önümüzdeki günlerde sahaya inmesi bekleniyor. 2015 genel seçimleri öncesi Nevşehir'de milletvekili aday adaylığı için önemli isimlerin siyaset arenasında yer alacağı ileri sürülüyor. FİBHABER.com, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden olduğu gibi 2015 genel seçimleri öncesi Nevşehir’ın siyasi nabzını tutmaya devam edecek. Milletvekilliğini düşünen isimleri okuyucuları ile paylaşmaya devam edecek. Şimdiden birçok isim siyasi çalışmalara başladı. Ayrıntılar fibhaber.com’da olacak.