AK Parti'nin seçim stratejisi hakkında Menderes Türel, "AK Parti siyasi bir parti oluşumunu yerel yönetimler üzerine inşa etme başarısını elde etmiş bir partidir. Bu nedenle biz yerelde farklı bir parti olduğumuzu ortaya koyduk. Artık AK Parti belediyeciliği diye bir tabir oluştu. Baktığınız zaman AK Parti belediyeleri arasında başarısız belediye bulamazsınız. Aynı zamanda muhalefet belediyeleri arasında da başarılı belediye bulamazsınız. Gittiğimiz yerlerde muhalefet belediyelerinden başarısızlıklarından dolayı şikâyetler alıyoruz. AK Parti olarak siyaset yerelde başlar anlayışıyla hareket ediyoruz. Aynı şekilde muhalefet partilerinin de bunu yapması gerekiyor" diye konuştu.

TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Seçimlerde tüm bölgelere aynı hassasiyet içerisinde hazırlandıklarını ifade eden Türel, "Her bölgenin karakterine göre ayrı çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'nin geneline yönelik çalışmalar yapıyoruz. Biz Türkiye'nin her yerinde AK Parti belediyeciliği ile tanışmasını istiyoruz. Bu hizmetlerden Türkiye'nin her bölgesindeki, her vatandaşın faydalanmasını istiyoruz. İl ayrımı yapmadan bütün Türkiye'yi kazanmak istiyoruz" dedi.

Uzman bir ekip ile yerel yönetimlerde çalışmalar yaptıklarını belirten Türel, "Seçimlere yönelik olarak bilimsel-akademik yönde çalışmalarımız var. 8 kişilik bilim kurulumuzla planlarımızı masaya getirip, tartışarak strateji üretiyoruz. Biz seçimlerden hemen sonra gelecek seçimler hazırlıklarımıza başlıyoruz. Seçimlere yakın plan yapmıyoruz. Hazır planları hızlandırıyoruz" şeklinde konuştu.

OY ORANIMIZ YÜZDE 53

Yapılan son anketlerde AK Partinin oy oranın yüzde 53' e ulaştığını vurgulayan Türel, "Sayın Başbakanın balkon konuşmalarında söylediği gibi, 'Biz bize oy vermeyenlerinde oyunu almak istiyoruz' bu bilinçle çalışıyoruz. Bizim başarımızın sırrı halka kulak vermekte gizli. AK Parti belediyeciliğinden artık bütün halkımız faydalansın istiyoruz" şeklinde konuştu.

ADAYLAR NASIL BELİRLENİYOR?

Aday belirleme süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Türel, 7 aşamadan oluşan çalışmayı şu şekilde anlattı: "Biz önce aday adaylarının milletin yanındaki itibarına bakıyoruz. Bunu özel bir ekibimiz ile yaptırdığımız anketlerde belirliyoruz. Halkın arasına karışan ekibimiz kapsamlı bir çalışma yapıyor. Temayül yoklamalarımız var birde... Teşkilatlarımızda yapılıyor. Birinci çıkan arkadaşımızın belediye başkanı olacağı ya da sonuncu çıkanın belediye başkanı adayı olamayacağı anlamına gelmez. Çünkü temayül yoklamaları sürecin sadece bir parçası. Bir de koordinatör raporlarımız var. Oldukça önem veriyoruz. 12 ayrı bölge olarak belirlediğimiz yerlerde bölge koordinatörlerimiz var. Çok kapsamlı bir çalışma yaparak rapor hazırlıyorlar. Genellikle çalışmalarını gizli yürütüyorlar. Tabi milletvekillerimizin kanaatlerini de dikkate alıyoruz. Tabi başkanlık ettiğim heyet tüm değerlendirmeleri gözden geçirerek bir rapor hazırlıyor. Bu rapor da MYK'ya arz ediliyor. Ve rapora son şekli veriliyor. Hazırlanan rapor Başbakanımıza sunuluyor. Sayın Başbakanımızın verdiği son karar ile süreç sonlanmış oluyor."

BELEDİYELER KALKINACAK

Yeni Büyükşehir Yasası hakkında ise Türel, yasa ile daha dinamik hizmet üreten belediyeler oluşturulduğunu söyledi. Türel, Yeni yasayla belediyelerin neredeyse yarısının kalkınacağını ve hizmetin daha etkin, daha verimli gitmesinin sağlanacağını vurguladı.