30 Mart seçimlerinin değerlendirmesi sonrası alınan karar gereği Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Genel Merkezinin Türkiye genelinde parti teşkilatlarında ciddi tasarrufta bulunulacağı belirtildi.

İlk olarak 17 Aralık operasyonuyla ilgili olarak Parti teşkilatı içinde köklü bir operasyon yapılarak,Cemaat mensubu olarak bilinen kişiler partiden teker teker ayıklanarak tasfiye edileceği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre AK Parti teşkilatlarında başlatılan operasyonla cemaat mensupları için verilen talimatta Çürükler bir bir ayıklansın. AK Parti temizlenerek, arınarak, gerçek dava adamlarının önünü iyice açarak, yeni bir idealizm ve dinamizmle yoluna devam edeceği bildiirldi.

Öte yandan AK Parti de 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde başarısız olan il ve ilçe yönetimlerini değiştirme operasyonuna başladığı bildirildi.
Bu kapsamda şu ana kadar Yalova,Sarıyer Maltepe gibi il ve ilçelerde AK Parti İl ve ilçe başkanları görevden alınıyor.

Nevşehir'in Yerel Seçimler sonrası AK Parti İl Teşkilatında nasıl bir tasarrufta bulunulacağı ise merak konusu...Ayrıca edindiğimiz bilgilere göre AK Parti Nevşehir il teşkilatında cemaat mensubu olan isimlerin de istifaları istenecek.

AK Parti teşkilatlarında revizyon!

AK Parti, seçim analizinin ardından teşkilatlar için de çift koldan çalışma başlattı. Hedef, hem 3.5 ay sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimleri, hem de 13.5 ay sonraki genel seçimler…

Yerel seçim zaferinin ardından ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve gelecek yıl yapılacak  genel seçimlere odaklanan AK Parti, çift koldan sandık seferberliği başlattı. Bir yandan sandık başı görevliler için  yeni   yapılanmaya  gitme kararı   alınırken , diğer yandan teşkilatta revizyon hazırlığı yürütülüyor. Başbakan Recep TayyipErdoğan'ın talimatıyla başlatılan  çalışmada koordinasyonu ise Teşkilattan  Sorumlu  Genel Başkan Yardımcılığı görevine  getirilen  Süleyman Soylu üstlendi.

SANDIK BAŞINDA REVİZYON

Seçim  analizinin  ardından başlatılan  çalışmalardan  ilki sandık başı görevlileriyle ilgili. Yerel seçimlerde bazı  bölgelerde  görevli sandık müşahitlerinin istenilen  çalışmayı  tam olarak gerçekleştirememesi nedeniyle, daha  dinamik  bir  yapı  oluşturulacak. 9  kişilik  "Sandık Yönetim  Kurulları " revizyona tabi tutulacak. 3+3+3 şeklindeki  yeni   yapıyla  her sandığın başında  sabit  isimler partiyle irtibatlı görevliler haline  dönüşecek .

EKİPLERE DÜZENLİ  EĞİTİM

Ekiplere, belli  aralıklarla   eğitimler   verilecekSadece   yapılacak   çalışma  değil, sandık başı güvenliği , muhtemel provokasyonlar ve sonuçların en hızlı şekilde Genel Merkez'e ulaştırılması konularında da bu ekipler bilgilendirilecek. Böylece 1.5 milyon  kişi  seçimler için hazır olacak.

TEŞKİLATTA  YENİ  GÖREVLER

Parti yönetiminin ikinci  çalışması  teşkilattaki revizyona ilişkin. Seçimlerde beklenen başarıyı elde edemeyen bazı il, ilçe ve belde yönetimleri istifalarını sunmuştu. Bursa, Mersin, Burdur, Muğla gibi bazı illerin ilçe ve beldelerinden seçim sonrası istifalar gelmişti. İstifaların yanı sıra bazı teşkilatlarda da daha  dinamik   yapı  için önümüzdeki günlerde revizyon bekleniyor.