Bu amaçla mülakatlarda 17-25 Aralık soruşturması dahil bazı kritik konularda sorular yöneltiliyor. Bazı aday adaylarının, başkanlık sisteminin gerekliliğinden başlayarak partinin söylemleriyle bire bir örtüşecek değerlendirmelerde bulunması, güçlü bir “paralel” sinyal olarak algılanıyor.
Görüşmeleri yürüten bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, “Bu tür aday adayları hemen kendini ele veriyor. Özgün düşüncesi yok, ezberlemiş gibi duymak istediğimiz şeyleri söylüyor. Halinden, tavrından kendini ele veriyor” yorumunu yaptı. Bazı görüşmelerde de aday adaylarına, “paralel yapı” ile ilişkili olup olmadıklarını belirlemek için 17-25 Aralık operasyonlarıyla ilgili sorular yöneltiliyor.
AK Parti yetkililerinin verdiği bilgiye göre aday adaylarının; operasyonların yolsuzluk mu, hükümete darbe mi olduğu konusundaki düşüncesi, “paralel” ile ilgili bağlantılarının ortaya konulması açısından belirleyici oluyor. Adaylara, aynı zamanda 6-7 Ekim olayları ve çözüm süreci gibi konularda da sorular yöneltiliyor.

Haber Turk / Saliha ÇOLAK/ANKARA