AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuru süresi bu akşam Saat: 19:00 itibariyle bitti.Edinilen bilgiye göre, AK Parti'de, milletvekilliği aday adaylığı için başvuru süresinin sona ermesinin ardından, genel merkez ve il teşkilatlarına yapılan başvurular Seçim Koordinasyon Merkezi'ne (SKM) bildirilmeye başlandı.

Milletvekili adayı olabilmek için, engelli başvuruları hariç, bin 217'si parti genel merkezine olmak üzere, yaklaşık 3 bin kişi başvuruda bulundu.

AK Parti'de, üç dönem kuralına takılarak 7 Haziran seçimlerinde listede yer alamayan eski milletvekillerinden bazılarının, 1 Kasım seçimlerinde üç dönem kuralına takılan isimlerin de tamamının aday adaylığı başvurusu yaptığı öğrenildi.

AK Parti'de 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde 31 Ağustos 2015 tarihinde başlayan aday adaylık süreci sona erdi.


31 Ağustos 2015 tarihinde başlayan AK Parti Milletvekili Aday Adaylık müracaatları saat 19.00 itibarıyla sona erdi. AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı’na başvuran isimlerin olduğu gibi AK Parti Genel Merkezi’ne de aday adaylık müracaatında bulunan isimler var.

Nevşehir’de Haberin Merkezi www.fibhaber.com haber sitesi olarak elimize geçen son ve kesin bilgilere göre 42 isim aday adaylık için resmi müracaatta bulundu.


İşte AK Parti Aday Adayları :

İşte AK Parti Aday Adayları

Abdurrahim Çöloğlu
Ahmet Belada
Ahmet Ensonra
Ahmet Esat Kıratlıoğlu
Av. Ali Aygün
Cumhur Arslan
Ebubekir Gizligider
Ersan Erkut
Fatih Yakut
Hakan Serçe
Hasan Albayrak
Hüseyin Varır
Hüsnü Yaşar Oğuz
Hüsnü Güneş
Kazım Sunar
Kemal Sertkaya
Kubilay Seçen
Mahmut Dede
Mahmut Sami Uluer
Makbule Atlı
Mehmet Aktürk
Mehmet Çınar
Mehmet Karaaslan
Mehmet Karadaş
Murat Göktürk
Mustafa Açıkgöz
Mustafa Körükçü
Dr. Nurcan Ateşok Deveci
Oğuzhan Köylü
Ömer Pehlivan
Ömer Yılmaz
Reyhan Memiş
Rıdvan Köybaşı
Salih Taşdirek
Ulutaş Dirlik
Ümit Yalçın
Yavuz Yapar
Yücel Menekşe
Zafer Salgın
Zehra Soysaldı