Anketler Profesyonel Şirkete Yaptırılacak

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Ak Partiye özellikle geçtiğimiz yerel seçimlere oranla bu dönem daha fazla belediye başkan aday adayının başvurması gözleri ister istemez il genelinde yaptırılacak olan anketlere de yöneltti.

Nevşehir merkezde 9, ilçe ve beldelerle birlikte 110 dolayında aday adayının başvuruda bulunduğu belediye başkanlığı aday adaylığı konusunda Ak Parti il ve merkez ilçe başkanlığı temayül yoklamasının yanı sıra anket çalışması da yaptıracak.

Aday adaylarına neden belediye başkanı aday adayı oldunuz sorusundan tutunda, aday adayının kendisinin aday gösterilmemesi durumunda önerebileceği ikinci bir isminde sorulacağı temayül yoklamasında anket çalışmaları da adayların belirlenmesinde önemli kıstas olacak.

Edinilen bilgiye göre, Ak Parti merkez ilçe başkanlığı profesyonel bir anket firması ile anlaşma yaptı. Anket çalışmaları ise en kısa zamanda başlatılacak. Hatta anket sonuçlarına göre aday adaylarının birbirine yakın oranda oy alması durumunda duyulacak lüzuma göre aynı belde de yeni bir anket çalışması da yapılacak.

Adayları belirlerken ince eleyip, sık dokumanın hesabına giren Ak Parti İl Başkanlığının da tıptı merkez ilçe başkanlığında olacağı gibi titiz bir çalışma ile aday belirleme çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağı bildirildi.