AK Parti’de aday belirleme süreci bu hafta tamamlanacak. İlçe belediye başkanları ile ilgili son sözü Başbakan Tayyip Erdoğan söyleyecek. Kurul geçen hafta büyükşehir olmayan ve içerisinde Nevşehir in 7 ilçesininde olduğu 51 ilin ilçe belediye başkanlarını belirledi.

Ardından 30 büyükşehrin ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine geçildi. İlçelerdeki adayları tek tek masaya yatıran Kurul, en son Ankara, İstanbul ve İzmir’in ilçe belediye başkan adaylarını ele aldı. Bu üç büyük ildeki adayları da belirleyen kurul, bir iki gün içerisinde geri kalan adayları da görüşerek 957 ilçenin belediye başkan adayını belirlemiş olacak. 

Adaylar C.Tesi Günü Açıklanabilir.

Nevşehir İlçe ve Belde Belediye Başkanları Bu hafta içinde açıklanacağı bildirildi.

KABİNE REVİZYONU YOLDA 

AK Parti’de beklenen kabine revizyonu ise bu hafta gerçekleşecek. Erdoğan’ın kabine değişikliğini Perşembe günü Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapacağı haftalık olağan görüşmede sunması bekleniyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yerine yeni isimler kabineye girecek, bazı bakanların da yerleri değişecek.