AK Parti Nevşehir İl Teşkilat Başkanı Serhat Sonugelen, kongre çalışmalarına yönelik FİB Haber Merkezimize yapmış olduğu açıklamasında, 13 Aralık 2014 Cumartesi günü Sayın Başbakanımız ın da katılacağı AK Parti 5. Olağan Kongresi'ne yönelik hazırlıklarımız bütün hızıyla sürüyor.Yer ve uygulama çalışmalarıyla Kongreye doğru titiz bir çalışma yürütüyoruz. Hayırlısıyla bu büyük gün için coşkulu ve heyecanlı bekleyişimiz Memleket ve ülke sevdasıyla yürüttüğümüz çalışmalarda tüm yorgunluğumuzu alıyor dedi. Sonugelen Biz Millet olarak ve AK Parti mensupları olarak çok şanslıyız;
 "Şanslıyız ki Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu da aynı şekilde bu kongrelerin AK Parti için, 2015 seçimleri için, 2023 hedeflerimiz için çok önemli bir fırsat içerdiğini, çok önemli bir fırsat yüklendiğini tüm arkadaşlarımızla defaten paylaşıyor" dedi.

Sonugelen açıklamasında,
"Sayın Cumhurbaşkanımız kurucusu olduğu, kurucu genel başkanı olduğu partiyi öyle bir karakterle bezemiş ki ve öyle güçlü temeller oluşturmuş ve öyle kurallarla bu partinin 9 seçimden galibiyetle çıkmasını sağlamış ki AK Parti’nin ve siyasetin Türkiye’de karşı karşıya kalmış olduğu bu süreci başarıyla yönetmesi konusundaki en önemli sonucu bir şekilde gerçekleştirmiş. Onun için bir taraftan bunu daha iyi bir noktaya getirebilmek hedefi var bir taraftan da bırakılan emaneti, AK Parti emanetini, çok daha iyi bir şekilde eksiksiz bir şekilde yönetebilme sorumluluğu var. Bugün Sayın Genel Başkanımızdan üyemize kadar, mahalle başkanlarımıza, delegelerimize kadar herkes bu sorumluluk bilinci içerisinde hareket ediyor."

AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir.5. Olağan Kongre çalışmalarımızın partimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz''şeklide konuştu.


AK Parti İl Başkanı Tanrıver'den kongreye davet...

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver yaptığı açıklamasıyla Başbakan A.Davutolu'nun da katılacağı Ak Parti Nevşehir 5.Olağan Kongresine tüm Nevşehir Halkını davet etti. İşte o açıklama;

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver yaptığı açıklamasıyla Başbakan A.Davutolu'nun da katılacağı Ak Parti Nevşehir 5.Olağan Kongresine tüm Nevşehir Halkını davet etti. İşte o açıklama; "Başbakanımızın katılımı ile onurlandıracağı Ak Parti Nevşehir 5.Olağan Kongresi 13.12.2014 tarihinde saat 11.00 de Nevşehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecektir. Tüm Nevşehir halkı kongremize davetlidir.."

AK Parti Nevşehir il teşkilatı olağan kongresi ise 13 Aralık’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla yapılması planlanıyor. Nevşehir geçmiş tüm dönemlerde Türkiye ortalamasının üzerinden oy alan ve uyumlu bir çalışma sergileyen AK Parti Nevşehir teşkilatının bu kongreleri de başarıyla atlatması bekleniyor.