1 Kasım tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili aday belirleme çalışmaları tüm partilerde devam ediyor.

Aday adayının en fazla olduğu parti olan Ak Parti’de ise hummalı bir çalışma olduğu gözleniyor.

Son 2 gün… Heyecan dorukta!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Milletvekili aday listesi üzerinde çalışmaya başladığı belirtiliyor. Listelerin verilmesine birkaç gün kala aday adayları nefeslerini tutmuş heyecanla beklemeye devam ediyorlar.

Hem Nevşehir, hem de tüm Türkiye’deki AK Parti 26. Dönem Milletvekili aday adaylarının merakla beklediği listenin açıklanmasına sadece 2 gün kaldı. AK Parti’de 550 kişilik aday listesi için komisyonlar çalışmalarını tamamladı. Aday tespit komisyonları tamamladıkları çalışmaları en üst kurula sunmak üzere rapor hazırladı.

1 Kasım'a 1,5 ay kala AK Parti'de aday belirlemede son viraja girildi. Komisyonların 3 bin 656 kişilik aday adayı listesini yedeklerle birlikte 700'e kadar düşürdüğü belirtiliyor.

AK Parti Seçim Üst Komisyonu listeyi şekillendirirken, kesin liste konusunda son sözü AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu söyleyecek.

18 Eylül Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu'na adaylarını bildirecek olan partiler son bir haftaya bu telaşla girerken, en fazla aday adayı başvurusu alan AK Parti'de sürecin sonuna gelindi. 3 bin 656 aday adayı hakkındaki değerlendirme raporu Seçim Üst Komisyonu'na sunuldu. Üst Komisyon da çalışmaları tamamlayarak 550 kişilik asıl, 150 kişilik de yedek milletvekili aday listesini belirledi. Kesin liste ise Genel Başkan sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun onayıyla şekillenecek.

LİSTE HAZIRLANIRKEN UYGULANAN KRİTERLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının da aralarında bulunduğu Üst Komisyon, Başbakan Davutoğlu'nun onayı için 550 kişilik listenin yanında 150 kişilik bir de yedek liste hazırladı. Davutoğlu kurmaylarıyla bu listeleri değerlendirdikten sonra son kararı verecek. Davutoğlu'nun çalışma programını da ağırlıklı olarak Parti Genel Merkezine kaydırdı.

İşte 700 kişilik listeyi şekillendiren o kriterler:

- İl Başkanları ile yapılan bire bir görüşmeler.

- Belediye Başkanları ile yapılan bire bir görüşmeler.

- Teşkilat Başkanları ile yapılan bire bir görüşmelerden çıkan sonuçlar.

- Kamuoyu araştırmalarından elde edilen sonuçlar.

- Parti Grubundan alınan bilgiler.

- Alt Komisyon ve ardından ara komisyonun hazırladığı raporlar.

AK Parti’de milletvekili adayları belli oldu

Öte yandan 1 Kasım Erken Genel Seçimlerinde Nevşehir'in AK Parti Adaylarınında şekillendiği ve artık son rütüşların yapıldığı Bu konuda Nevşehir'de Liste dışında kimlerin kalacağının da netleştiği ifade ediliyor.

18 Eylül 2015 Tarihinde YSK'ya sunulacak liste öncesi Başbakan Davutoğlu'nun Nevşehir Dosyasını özel olarak değerlendireceğide belirtiliyor.

1. Mustafa Açıkgöz
2. Murat Göktürk
3.Ebubekir Gizligider