AK Parti’nin temayülden sonra ikinci ayağı olan Mülakat, 8 Mart Pazar tarihinde AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak.

Nevşehir’in, mülakat sorumlusu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun olduğu belirtildi. Soylu’nun, 15 kişilik bir ekiple Nevşehir’in 55 Aday adayına mülakat yapacak. Mülakattan sonra aday adayları ile ilgili kamuoyu yoklaması ve daha sonra da sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınacak. Ve bu işlerden sonra AK Parti’nin üst kurulu aday adayları ile ilgili son kararlarını verecek.

AK Parti’de temayülün ardından mülakat süreci de başlıyor. Temayüle giren ilimiz Nevşehir'deki 55 aday adayı, mülakat için Ankara’ya gidiyor.

Edindiğimiz bilgiye göre AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayının sabahtan topluca Ankara’ya gideceğini, parti genel merkezinde saat 10.00’dan itibaren, temayül yoklaması listesindeki alfabetik sıraya göre  mülakata alınacaklarını belirtildi.

Sabah bölümünde ilk 30 kişi mülakata girecek. Saat 13.30’dan sonra da diğer 25 kişi tek tek mülakata alınacak.

4 KİŞİLİK KOMİSYON : Nevşehir’den gelen aday adayları ile Süleyman Soylu Başkanlığında Çiğdem Karaaslan, Hamza Dağ, Zeyit Aslan’dan oluşan komisyonun görüşeceği belirtildi. 

Ak Parti’de mülakat soruları :

Anketlerle halkın nabzını tutan ve tutacak olan iktidar partisi, ayrıca Nevşehir için sosyolog ve siyaset bilimcilerden faydalanacak. Bu çerçevede 6 isim, Nevşehir de geniş kapsamlı saha araştırmaları yapacak. Hazırlanan rapor, aday seçiminde etkili olacak.

3 AYRI ANKET FİRMASI ÇALIŞACAK

7 Haziran 2015 tarihindeki genel seçim kampanyasını erken başlatmayı planlayan iktidar partisi, işi sıkı tutuyor. Bu kapsamda Nevşehir'de 3 ayrı anket firmasına kamuoyu araştırması yaptırılacak ve özel bir ofiste çalışan akademik bir heyet ise kentteki vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, esnaflar, kanaat önderleri ve mahalli idarecilerle görüşerek raporlar hazırlayacak.

İSİM HAVUZU OLUŞTURULACAK

Bu raporların en önemli ayrıntısı ise milletvekili adayı gösterilebilecek kişiler için isim havuzu oluşturulması. Nevşehir için potansiyel aday adaylarının özgeçmişleri, kişisel özellikleri, halktaki karşılıkları, markaları, yönetme becerileri, potansiyelleri ve parti ile uyumlu çalışıp çalışamayacaklarına da bakılacak. Daha sonra bu isimler ile birlikte gözlemlerde raporlaştırılarak Genel Merkez'e sunulacak.

ADAYLAR 7 AŞAMADAN GEÇECEK

AK Parti milletvekili adaylarının belirlenmesinde bu raporlar tek belirleyici olmayacak. Adaylar, 7 aşamanın sonunda ilan edilecek. Bunların ilki bilimsel anketler. İkinci sırada akademisyen raporları geliyor. Üçüncü olarak teşkilat temayül yoklamaları, daha sonra belediye başkanlarının/il başkanının görüşleri ve sonrasında ise Genel merkezdeki alt ve ara komisyonlardaki mülakatlar etkili olacak. MYK ile MKYK üyelerinin değerlendirmeleri alınacak ve Başbakan Davutoğlu listeye son halini verecek.

MÜLAKATTAKİ SORULAR

Yaklaşık 3 hafta sürecek olan bu mülakatlarda adaylara özgeçmişleriyle birlikte daha özel sorular da sorulacak: "Neden siyaset yapmak istiyorsunuz?, Neden AK Parti'yi seçtiniz?, Aday olmak istediğiniz bölgeyle ilgili ne gibi projeleriniz var?, Parti için ne yapabilirsiniz?"

Süleyman Soylu'un Başkanlık edeceği mülakat komisyonunda, Tokat Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Zeyid Aslan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Kararaslan ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yer alacak.


Nevşehir ile birlikte Balıkesir, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’in ortak listede yer aldığı mülakatları yapacak komisyon AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun başkanlığında oluştu.


AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adayları Alfabetik sıralamaya göre alınacak. İki etap halinde sabah saat 10.00'da ve saat 13.30'da mülakata girecek.

Genel başkan yardımcıları başkanlığında komisyonlar 6-15 Mart arasında çalışma yapacak. Partinin üst komisyonu ise 23 Mart – 6 Nisan tarihleri arasında listelere son şeklini verecek.

AK Parti Genel Merkezinde aday adaylarının geçireceği 3 aşamalı süreç şöyle:

1- MÜLAKAT
Aday adaylarının mülakatı aşamasında parti teşkilatı içerisinde yapılan temayül yoklaması ile belirlenen adaylar mülakat aşamasına geçmiş olacaklar. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı milletvekili aday adayları ile bire bir görüşmeler yapacak.

2- ARA KOMİSYON
Temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığa uygunluğunu saptamak amacıyla anket ve saha çalışmaları da yapılacak.

3- ÜST KURUL
AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti’nin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu üst komisyon, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirecek. Adayların kimler olacağı bu aşamada üst komisyon tarafından belirlenmiş olacak.

Yayıncı FİB Haber