7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek Milletvekilliği Genel Seçiminde görev alacak AK Parti sandık görevlilerine,  AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından eğitim verildi. Eğitime yaklaşık 900 sandık görevlisi katıldı.

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Edip Avşar yönetiminde, İl Hukukçusu ve Siyasi Hukuki İşler Başkanı Murat Özkaya,  Seçim İşleri Komisyon üyeleri Avukat İsa Gündüz ve Avukat Osman Polatçelik tarafından verilen eğitimde, sandık görevlileri, müşahitler, kat sorumluları ile gönüllü sandık görevlilerine seçim günü neler yapmaları gerektiği hususunda bilgilendirme yapıldı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan programa,  AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir Milletvekili ve milletvekili adayı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,   AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti İl ve ilçe yönetimi ile sandıklarda AK Parti adına görev yapacak kişiler katıldı. 

Eğitim toplantısının açılışında konuşan  AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 7 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde sadıklarda görev alacakların sandıklarına iyi sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Sandıklarda AK Parti adına görev alacak kişilerin seçimin gerçek kahramanları olduğunu ifade eden İl Başkanı Tanrıver; “AK Parti’nin her bir kademesinde görev alan teşkilat mensuplarımızla, sandık görevlilerimizle birlikte hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Çok özverili bir çalışma içerisindeyiz. Bunda hepinizin katkısı çok büyük. Sadece sandık yönetim kurulu üyesi olmakla göreviniz bitmiyor. Hepiniz eminim ki kapı kapı bu davamız için çalışıyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Bu kadar hummalı çalışmamızın neticesini 7 Haziran’da sizlerin eline teslim edeceğiz. 7 Haziran’da bütün çalışmalarımızın karşılığını sandıklarda göreceğiz. İnşallah 7 Haziran günü Nevşehir’in milli iradesine sahip çıkacak olan sizlersiniz ve sizlerle birlikte Nevşehir yeniden tarih yazacak” dedi.

“SANDIKLAR SEÇİMİN NAMUSUDUR”

 ‘Sandıklar seçimin namusudur’ sözüyle seçimin önemine vurgu yapan Tanrıver, seçimlerin sandıkta kazanıldığı gibi sandıkta kaybedilebileceğini belirtti.

Tanrıver; “7 Haziran`da yapılacak seçimlerin kahramanları sizler olacaksınız. Dolayısıyla bugün ki toplantımız çok önemlidir. Unutmayınız seçimler sandıklarda kazanılır ve sandıkta kaybedilir. Sandıklar seçimin namusudur. Bu namusu koruma görevi sizlere verildi. Dolayısıyla sizler çok önemli bir görevi üstlenmişsiniz. Lütfen bunun çok ama çok önemseyiniz. Sizler seçimlerin huzur içerisinde güven içerisinde gerçekleşmesine de yardımcı olacaksınız.  Bunun için kurallara dikkat etmelisiniz.  Seçimlerde sorumluluğunuzu bileceksiniz. Bina, salon ve kat sorumluları olarak birbirimizi iyi tanımalısınız. Birbirinize hızla ulaşabilmeniz için birbirinizin telefonlarını almalısınız. Oy kullanmaya gelenleri güler yüzle ve tatlı dille karşılamalısınız. Yaşlı, hasta ya da bedensel engellilere yardım etmeyi bir insani görev bileceksiniz” ifadelerine yer verdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise yaptığı konuşmada, demokrasilerde sandıklardın ana belirleyici güç olduğuna dikkat çekti.

Gücünü halktan almayan siyasi bir mekanizmanın bitmeye, tükenmeye ve yok olmaya mahkum olduğunu belirten Belediye Başkanı Ünver; “AK Kadroların inançlı ve kararlı Türkiye sevdasını yakından izleyen ve takip eden aziz milletimiz önüne konulan her sandıkta, evlatlarına sahip çıkma adına kararlı tutumlarını halen devam ettirmektedir. Hepinizin malumu olduğu şekliyle 7 Haziranda yapılacak seçimler Yeni Türkiye’nin, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak kadroların seçimleri olacaktır. Bu nedenle sandıklar bizim için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Sandıklara bu yönüyle de sahip çıkılması, partimizin hedeflerine ulaşmada önemli bir kulvar niteliğindedir. Vatandaşın size güvenerek teslim ettiği oylar o gün sizin emanetinizdir. Bu oylar, bu sandıklar, yeniden büyük Türkiye`nin inşasında dev projelerin devam etmesinin kaynağıdır. Oylar AK Partinin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesinin belgesidir. Öyleyse ülkenin geleceği,  ülkenin kalkınması ve huzurun devam etmesi sizin gayretinizle gerçekleşecektir. Parti olarak seçimlere verdiğimiz önemi ortaya koyabilme adına bugün sizlerle bir aradayız. Bu çalışmalarımızın hayırlı sonuçlara vesile olmasını Cenab-ı Allah‘dan niyaz ediyor, buraya kadar teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ebubekir Gizligider ise sandık görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada; “Biz Nevşehir’imiz için yeniden hizmet kervanına devam edebilmek için aylardan beri sahalardayız. Artık yoluna sonuna geliyoruz, 7 Haziran günü söz sizlerde” dedi.

Seçim günü sandık başında durmanın önemine de dikkat çeken Gizligider, kendilerinden hiçbir suretle seçim süresince sandıkları terk etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Oy kullanmaya gelmeyenlerinde oy vermelerinin sağlanması için çaba harcanması gerektiğini belirten Gizligider;  ““Sandıklar çok önemli. Niye çok önemli? Seçimler 2’ye ayrılır. Birincisi seçime hazırlık dönemi. İkincisi seçimin kendisi. Seçime hazırlık döneminde biz adaylar çalışır. Teşkilat çalışır. Halktan adaylara gönül verenler çalışır. Ama seçimi sandık kurulu görevlileri ve müşahitler yapar. Bu ülke çok seçim gördü. Ve bu seçimlerde sandık bizim namusumuzdur diye sandığa kapaklanan yiğitler çıkardı. Sandık kurulu görevlisi olmak, müşahit olmak, gerçekten oy bizim namusumuzdur demek. Bu halkın karakterinde vardır. Neden öyledir, çünkü bu halk, sadece oyu ile kendini zulme karşı koruyabilmiştir. Oyu ile siyasete etki edebilmiştir. Oyu ile devlete etki edebilmiştir. Bu yanı ile baktığınızda aslında gerçek seçimi ve bu seçimin gerçekten demokratik seçimle nihayete ermesini sağlayan sandık kurulu görevlileri ve müşahitlerdir. Değerli kardeşlerim, saygıdeğer sandık sorumluları, sizler bu çalışmaları hakkıyla yaptığınız takdirde Ak Partimizin 7 Haziran akşamı zafer kutlamalarına önemli katkılarda bulanacağımızı bilmelisiniz. Seçim günü görev ve sorumluluk alacak kardeşlerim unutmayınız, seçimin kahramanları sizlersiniz, sizler huzur içinde seçimlerin yapılmasına en önemli katkıyı sağlayacaksınız. Şunu düşüneceksiniz kullanılan oylar AK Partinin 13 yıllık emeğinin karşılığıdır. Lütfen bu sorumluluğunuzun bilincinde olunuz. İnanın 7 Haziran tüm Türkiye sizin hareketinizle huzurlu bir seçim gerçekleştirecektir. Sizlerin bu anlamlı görevi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardın eğitim toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim ve sandıkların önemi konulu konuşması slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara gösterisi ve sandık görevlilerine, görev aldıkları sandık başlarında yapmaları gerekenler hakkında bilgiler verilmesi ile sona erdi.