AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı, sandık başında görev alacak, asil yedek ve müşahitlerin eğitimine başladı.

7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı’nda, merkez başta olmak üzere merkeze bağlı belde ve köylerde  sandıklarda görev alacak müşahitlerin eğitimine başlandı.

AK Parti il binasındaki toplantı salonunda seçim dönemine kadar devam edecek eğitimler, AK Parti Nevşehir Seçim İşleri Başkanı Edip Avşar yönetiminde, İl Hukukçusu ve Siyasi Hukuki İşler Başkanı Murat Özkaya,  Seçim İşleri Komisyon üyeleri Avukat İsa Gündüz ve Avukat Osman Polatçelik tarafından veriliyor.

Her gün 3 mahallede ki AK Parti sandık asil, yedek ve müşahitlerinin katılacağı eğitimlerde seçim sürecinde sandık görevlileri ile müşahitlerin dikkat etmesi gereken konular ele alınıyor.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN NEVŞEHİR SANDIK GÖREVLİLERİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Eğitim çalışmalarının ardından sandık görevlileri ile müşahitlere Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu imzalı teşekkür ve başarı sertifika veriliyor.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in de katıldığı eğitimlerde 7 Haziran seçimlerinin  önemine vurgu yapılıyor.

Demokrasilerde sandık ana belirleyici güç olduğuna işaret eden Mehmet Ali Tanrıver, gücünü halktan almayan bir siyasi mekanizmanın bitmeye, tükenmeye ve yok olmaya mahkum olduğunu belirtti.

Tanrıver; “AK Kadroların inançlı ve kararlı Türkiye’yi yakından izleyen ve takip eden aziz milletimiz önüne konulan her sandıkta, evlatlarına sahip çıkma adına kararlı tutumlarını halen devam ettirmektedir. Hepinizin malumu olduğu şekliyle 7 haziran da, yeni bir seçim yarışı daha yaşanacaktır. Bu nedenle sandıklar bizim için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Sandıklara bu yönüyle de sahip çıkılması, partimizin hedeflerine ulaşmada önemli bir kulvar niteliğindedir. Kurulacak sandıklarda görev alacak arkadaşlarımızın iyi eğitilmiş olması, seçim kanunu bilgilerinin istenilen düzeyde olması ve sandıkta uyulması gerekli kuralın tam manasıyla bilinmesi gerekiyor. Parti olarak seçimlere verdiğimiz önemi ortaya koyabilme adına AK Parti teşkilatları böyle bir organizasyon içerisinde bulunmaktayız. Bu çalışmalarımızın hayırlı sonuçlara vesile olmasını Cenab-ı Allah‘dan niyaz ediyor, buraya kadar teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Seçim gününe kadar devam edecek eğitim çalışmalarında, İlçe, Belde, mahalle ve köylerdeki sandık başı görevlilerine, oy kullanma süreci ve oyların sayımları sırasındaki sorumluluklarına ilişkin bilgiler aktarılacak.