Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ile partisinin Kemer İlçe Başkanlığını ziyaret ederek partililerle sohbet etti.

Çavuşoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmalara katılmayan, sadece seçim zamanı oy verenlerin AK Parti'ye üye olmak için adeta yarıştığını, İl Teşkilatının 81 il arasında üye kaydı bakımından birinci seçildiğini ifade etti.

Yerel seçimler için aday adaylığı müracaatlarının 1 Ekim'e çekildiğini belirten Çavuşoğlu, "Adayların bir an evvel belirlenmesi için partimiz seçim takvimini öne aldı. 1 Ekim-1 Kasım tarihlerinde başvuruları alacağız. Partimiz anket, yoklama ve değerlendirmeler yapıyor. 1 Kasım'dan sonra aday adaylarıyla ilgili anket çalışmaları yapılacak, ayrıca teşkilatların görüşü alınacak" diye konuştu.

Bu görüşlerin kendileri için çok önemli olduğunu, genel merkezlerinin bu görüşleri dikkate aldığını dile getiren Çavuşoğlu, daha sonra adayların açıklanacağını söyledi.

Üç dönemdir Antalya milletvekilliğini sürdürdüğünü, Antalya'yı onurlu bir şekilde temsil ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, son olarak da genel başkan yardımcılığı görevini üstlendiğini anlattı.

Üç dönem kuralını desteklediğini belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Belli bir süreçten sonra ister istemez körlük başlıyor. Bu, siyasette veya başka mesleklerde de böyledir. Millete hizmet etme aşkında azalma olmaz ama heyecanda azalma olur. Siyaset sadece milletvekilliği değildir. Partide de siyaset yapabilirsiniz. Partimiz ve liderimiz bize hangi görevi verirse onu yapmak durumundayız. Bizi üç dönem değerlendiren Başbakanımız, bizden neyi bekliyorsa orda çalışmamızı yaparız."