İktidar Partisi Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen perşembe günü İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlediği aday tanıtım toplantısında Hasan Ünver’i Nevşehir Belediye Başkanı olarak ilan etmesinden sonra bugün de İzmir’de düzenlenen bölge toplantıda 12 il adayını daha açıkladı.

Adaylık başvurularının bittiği 1 kasım tarihinden sonra genel Türkiye siyasetinde olduğu gibi Ürgüp’te de dedikodu dönemine girilmişti, temayül yoklamalarının da tamamlanmasıyla vatandaşlar ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasına odaklandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İzmir’de düzenlenen bugünkü aday tanıtım toplantısında belirttiği gibi, İlçelerin toplu bir şekilde açıklanması bekleniyor. İlçelerden sonra Beldelerin açıklanması hesaba katılacak olursa, önümüzdeki hafta İlçelerin adaylarının netleşebileceği belirtiliyor.Haber merkezimizin ulaştığı son bilgilere göre ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili son kararlar verilmek üzere...

Başbakan Erdoğan hafta sonunda Antalya’da düzenlenen programlara katılarak son kalan İl olan Antalya Büyükşehir Belediyesi için adayı açıklayacak. Başbakan’ın dahil olmadığı durumlarda toplanmayan 11 kişilik üst kurulun ilçelerle ilgili son kararını önümüzdeki hafta netleştirmesi bekleniyor...

Nevşehir’e bağlı 7 ilçe belediye başkanlığı için aday belirlenecek. Türkiye genelinde ise toplam ilçe sayısı 923.

Dedikodu sürecinde son 1 hafta olması umuduyla, Ürgüp’te adaylığın 3 isim arasında geçeceği kamuoyundan derlediğimiz bilgiler arasında...

Şüphesiz tüm merkezlerde aday çok önem taşımaktadır fakat; Ürgüp’ün kalıplaşmış bir siyasi görüşü olmadığı için Ürgüp’te adayın son derece önemli olduğu tüm çevrelerce tecrübeyle sabit olarak bilinmektedir. Zirâ 2004 yılı seçim sonuçları bunu göstermektedir. Ak Partinin en güçlü olduğu dönemde Ürgüp Bakan Erkan Mumcu’yu dahi ağırlasa da mazbatayı alamamıştır. Belirli kesimlerin desteği Ürgüp’te haklı olarak seçim sonucunu belirlemektedir.

Ak Parti’nin yeniden aynı göreve talip olan mevcut belediye başkanları ve bu görevlere talip olan yeni isimlere bu sıkıntılı bekleyiş için Allah kolaylık versin...

2006-2009 yılları arasında Federal Almanya Cumhuriyetine 4 kez turistik vize başvurusunda bulunarak 4 kez red alan biri olarak aday adaylığı sürecini değerlendirecek olursak, "azimli sıçan(fare), duvarı deler." atasözünü aday adaylarına tavsiye ediyorum. Siyaset uzun soluklu bir iştir, gemiden inmemekte fayda vardır. Aday adaylığı başvurusunda bir kişinin aday olarak gösterileceği bilinmektedir. Aday gösterilemeyen diğer 6 kişiye 2019 yılında rakibim olarak başarılar diliyorum. 

Almanya vizesiyle ilgili azmin sonucu: 2010 yılında vize, 2011 yılında oturum aldım, 2011 yılı sonunda da dönüş yaparak Almanya’ya şu mesajı verdim. "Bir Türk Dünyaya Bedeldir. Siz almadığınız için değil, ben istemediğim için ülkenizde durmuyorum.

Sonuç itibarıyla adayın belirlenmesi için son dönemece girildi. Adayın Ürgüp için, Aday için, Akparti için şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Faruk Özzengin Haberi