AK Parti’de herkes Ankara’dan haber bekliyor. Av. Kazım Sunar'ın istifası ile boşalan AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı için bugün atama yapılması bekleniyor. Üstelik önce yeni il başkanı, hafta sonu da ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. İl başkanlığı için aday listesi hemen hemen son şeklini aldı. O nedenle, Genel Merkez’in bugün bir karara varması sürpriz olmayacak…

AK Parti Genel Merkez tarafından AK Parti İl Başkanlığı için ince eleyip sık dokuyarak Nevşehir de kamuoyu yoklamasında ismi çıkan adaylar ile birebir görüşmeler yapıldı.. Mülakat şeklindeki görüşmede göreve talip olmadıklarını dile getiren 1 adayın ismi listeden silinirken, sonrasında belirlenen 4 isim nihai mülakat için bugün Ankara’daki Parti Genel Merkezi’ne çağrıldı.

Ankara’ya çağırılan isimler 
Baro Başkanı Av. Fahri KorucuAv. Mehmet Ali TanrıverSerhat Sonugelen ve Edip Avşar 'dan oluşurken, bu 4 adaydan birisinin bugün AK Parti İl Başkanı olarak atanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler öncesinde yaşanan tarihi süreç için güçlü bir teşkilat yapılandırılması adına çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren AK Partide,
yeni il başkanı için atamanın bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yapılacağı belirtiliyor.

Hatırlanacağı üzere AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz Pazartesi günü altı isim Ankara’ya davet edilmiş ve bu isimler ile Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu görüşmüştü.  

AK Parti Genel Merkezi tarafından bu kez ise dört isim Ankara’ya davet edildi. Pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi’ne davet edilen Fahri Korucu ve Serhat Sonugelen ikinci kez Ankara’ya davet edildi.

AK Parti İl Başkanlığı için Davet edilerek bugün Ankara da son istiare için çağırılan isimleri özel olarak www.fibhaber.com İnternet gazetemiz açıklıyor:

Bugün Ankara da görüşmeye davet edilen işte o  isimler;

-Baro Başkanı Av. Fahri Korucu
-Serhat Sonugelen
-Av. Mehmet Ali Tanrıver
-Edip Avşar 


AK Parti Genel Merkezi geçtiğimiz Pazartesi günü, Salih Açıkgöz, Fahri Korucu, Fatih Güneş, Ahmet Efe, Mustafa Erdoğan ve Serhat Sonugelen davet edilmişti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından bu defa ilk görüşmelerden sonra Baro Başkanı Fahri Korucu ve Serhat Sonugelen ikinci kez davet edildi. Avukat Mehmet Ali Tanrıver ve Edip Avşar ise ilk kez genel merkeze davet edilerek,bugün ki  İl Başkanlığı için görüşmelere katılacaklar. 

KANAAT ÖNDERİNE KANAATLERİ SORULDU
 AK Parti İl Başkanı’nı belirlemek için Nevşehir Milletvekilleri, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Nevşehir İl Koordinatörü Yaşar Karayel,  il ve ilçe teşkilatlarında kamuoyu yoklaması yaptı. 

NEVŞEHİRLİ İŞADAMLARI VE STK’LARA DA SORULDU...

Öte yandan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ,Ticaret Borsası, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de görüşleri alındığı bildirildi.

YENİ EKİP GÜÇLÜ GELİYOR
Yeni belirlenecek olan İl Başkanı için AK Partili önemli isimlerin desteğini aldığı kaydedildi. AK Parti Yeni Nevşehir İl Başkanının Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasından önce il yönetimini oluşturacağı bilgisi edinildi.
KÜSKÜNLERİ PARTİYE TOPLAYACAK
Bir hafta içinde dümenin başına geçmesi beklenen AK Parti Nevşehir İl Başkanının parti de küskünler diye tabir edilen bir kesimi yeniden partiye katacağı öğrenildi. Yeni İl Başkanının yönetimde tecrübeli isimlerin yanında genç başarılı isimlere de yer vereceği kaydedildi. 

RAPOR HAZIRLADI
FİB Haber Merkezi kaynaklarından edindiği bilgiye göre il başkanlığı için ismi geçenler hakkında rapor hazırlandı. Bu adayların özel yaşamları, ticari ilişkileri, kirli işler içinde olup olmadığı tek tek rapor edildi.