K Parti Yerel seçim adayları ne zaman açıklanacak ?. AK Parti yaklaşan seçimler öncesinde aday stratejisini belirledi. Peki kimler aday olacak ve adaylar ne zaman açıklanacak?

AK Parti yaklaşan yerel seçimler öncesinde aday stratejisini belirledi. Adaylar 3 grupta değerlendirilecek ve halen devam eden temayül yoklamaları da göz önüne alınarak aday yapılacak  isimler  netleştirilecek ve 15 Kasım'da kamuoyuna açıklanmaya başlanacak.
 
Rotahaber'in partiye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre ilk olarak CHP'li belediyeler tarafından yönetilen il ve ilçelerdeki adaylar açıklanacak. Bu şekilde İzmir, Muğla, Kadıköy, Çankaya, Maltepe ve Bakırköy gibi CHP'li belediyeler tarafından yönetilen il ve ilçelerde adayların seçim çalışmalara erken başlamaları sağlanacak.
 
BAŞARILI  İSİMLERİN  YERİ GARANTİ
 
İkinci aşamada  ise  görev süresi boyunca başarısında ve başarısızlığında tereddüt olmayan  isimler  açıklanacak. Bu kategoride tekrar aday olacağı kesinleşen adaylar  arasında  Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Erzurum Belediye Başkanı Ahmet Küçükler yer alıyor.
 
En sona  ise  üzerinde karar verilmeyen tartışmalı il ve ilçeler bırakılacak. Bu il ve ilçelerin adayları da ilk iki grubun arkasından açıklanacak.
 
ADAYLAR KASIM AYI İÇİNDE AÇIKLANACAK
 
Bu üç grupta yer alan adayların tamamı bu ay içinde açıklanacak. İkinci grupta yer alan başarılı adayları dışındaki  isimler  temayül yoklamaları göz önüne alınarak belirlenecek. Ancak bu  isimler  konusunda son kararı yine Başbakan Erdoğan verecek.
 
KAYNAK: ROTAHABER