AK Parti’de Milletvekilliği aday adaylığını düşünen bürokratların istifası merakla bekleniyor. O isimler arasında özellikle 7 haziran seçimleri öncesinde aday listesinde olabileceği konuşulan isimlerin yeniden nasıl bir karar verecekleri de sabırsızlıkla bekleniyor.

Söz konusu isimlerin başında Avanos Eski Belediye Başkanı Mustafa Körükçü, Babası MHP’den Uçhisar belediye başkanı olan Mehmet Karaaslan, 2011 ve 2014 seçimlerinde listeye bir bayan aday konulması durumunda en şanslı olarak gösterilen Feride Bitirim, Derinkuyu ve yöresinden partinin oylarının artırılması düşünüldüğü listeye girebileceği ifade edilen İrfan Barut gibi isimlerde bulunuyor.

55 Milletvekili aday adayı arasından bürokrasiden istifa edip muhtemelen 2 -3 ay maaş alamayacak olan isimler arasına kimlerin katılacağını muhtemelen Nevşehir kamuoyu tam anlamıyla 01 Eylül 2015 Salı günü öğrenecek.

İstifa etmesi muhtemel isimlerden bazıları şöyle; Abdurrahim Çöloğlu, Adem Uğur, Ahmet Kars, Ali Gemici, Feride Bitirim, Mehmet Karaaslan, Nurcan Ateşok Deveci, Ömer Pehlivan, Reyhan Memiş, Vahit Özdemir, Yavuz Yapar.

Bu arada Nevşehirli değerli bürokratlarımızdan Necdet Ada ve İrfan Barut'un bu dönem için istifa etmeyecekleri belirtildi.