7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından hükümet kurma çalışmaları sonuçsuz kalınca gözler erken seçime çevrildi. Peki yapılacak olan Erken Seçimler Türkiye ve Nevşehir için nasıl bir sonuç doğurur? sorusunu sizler için araştırdık...

NEVŞEHİR ADAYLARI KİM OLACAK?

Erken Seçim olması halinde gerek AK Parti gerekse de MHP'nin Nevşehir'de kimleri aday göstereceği sorusu da şu sıralar Nevşehir'in siyasi kulislerinde tartışılmaya başlandı bile. Her iki partinin de göstermiş olduğu adaylarla ilgili birçok farklı değerlendirmelere rastlamak mümkün. 

Nevşehir'de şüphesiz en şanslı iki siyasi parti gözüküyor. Birisi AK
 Parti diğeri MHP...
Biz şimdi ilk olarak AK
 Parti cephesinden bir analiz yapıyoruz.

LİSTEYİ DOĞRU HAZIRLA 3 VEKİLİ KAZAN

Özellikle AK Parti'de şehrin dengeleri gözetilmeden yapıldığı belirtilen listelerin Nevşehir'de oy oranlarındaki değişimde önemli etkisi olduğu ifade ediliyor. Yapılan birçok değerlendirmede özellikle AK Parti listesinde dengeler faktörü işaret edilerek bunun 7 Haziran Nevşehir sonuçları için önemli bir etken olmasına değiniliyor ve şu kanaat dillendiriliyor: "Erken seçimlerde kendi listesini daha doğru yaparsa AK Parti Nevşehir'den 3 vekil çıkarabilir."

Nevşehirli Vatandaş ise Önceliklerinin Halka yakın olan, dürüst , şaibesiz, iş bitirebilen , ulaşılabilirliği ,vizyonu ve davasına olan bağlılığı ön planda dikkat çekiliyor.

Nevşehirli Seçmenin 7 Haziran'da AK Parti Genel Merkezine Uyarısı !

Nevşehirli seçmen 7 Haziran'da ki Genel seçimlerdeki İradesiyle, 
AK Parti Genel Merkezine önemli bir mesaj gönderdi. Evet Nevşehir kamuoyunda yüksek sesle ifade edilen ve aslında şimdiye kadar birikmiş uyarı ve ders vermek adına sandıkta gösterdiği ikazla "SESİME KULAK VER !" Mesajını Sandıktaki tepkisiyle gösterdi. 

Şimdiye kadar Listelerde Yapılan yanlış tercihler Nevşehirli seçmenleri fazlasıyla rahatsız etmiş gözüküyor.

Öyleki AK Parti'nin kuruluşundan bugüne Recep Tayyip Erdoğan Gerçeği ile, onun gölgesinde seçime girenlerin aslında Milletin kendisini fazlasıyla temsil edemediklerinden şikayet ediliyor.

Zira Nevşehir'de şimdiye kadar yapılan seçimlerdeki tek gerçek ERDOĞAN'dı. Bunu gözardı etmek mümkün değil.Bu haseple vatandaşın bu konudaki tek arzusu kendisini temsil edebilecek bir ismin aday gösterilmesinden başka bir şey değildi.Ve 7 Haziran'a kadar "Herşeye rağmen" diyen seçmen bu defa tepkisini sandık başında demokratik yollarla gösterdi.

Şimdi yapılacak olan Erken seçimde AK
 Partili seçmenin geri dönüşü, ancak vatandaşın sesine kulak tıkayıp tıkamayacağıyla direkt ilgili.

Bakalım Genel merkez halkın sesine bu sefer yine kulak mı tıkayacak yoksa onların sesine kulak verip öyle bir listemi oluşturacak bunu hep beraber göreceğiz.

Vatandaş Adaylarda SAMİMİYET İstiyor...!

AK Parti adına bir başka hususta şüphesiz Nevşehirli seçmenlerin samimi görmedikleri parti tabanına ve partinin 2023 Hedeflerine kesinlikle 
uymayan isimlerin aday adaylığına müsade edilmesi bir başka eleştiri ve tepkilerin oluşmasına neden olarak sayabileceğimiz önemli bir konu.

Seçmenlere göre; Nevşehir Siyasi tarihinde AK Partiyle rekor sayıya ulaşan Aday bolluğunun yaşanmasının en büyük sebebi Nasılsa güçlü bir siyasi parti ve güçlü bir lideri olan Ak partiye, "Ya Tutarsa" mantığıyla, acaba nasıl kapak atabilirmiyim düşüncesinden öte bir şey değil. MİLLETVEKİLLİĞİNİ basite alıp, sorumluluğunu gözardı eden bir zihniyetin sonucu bu şehri yönetebilecek hiçbir vasıf ve vizyonu olmayanlara kapısını bu kadar kolay açmamalı bu kadar kolay çalınmamalı diye düşünüyor.

Adayların bir profili olmalı : Ona artılar getirebilecek Vizyonu , Tecrübesi ,  Gençliği vs. 

Yani açıkcası vatandaş yüzünü görmediği sesini duymadığı dokunmadığı vizyonu olmayan iki kelimeyi bir araya getiremeyen kendisini dahi ifade edemeyen bir kişinin şehrini ülkesini kendisini nasıl savunabilecek düşüncesiyle, Kendisinin VEKİLİ olabileceğine inanmadığı içinde tepkilerini ifade ederek buna mutlaka bir çözüm getirilmeli beklentisinde.

Vel hasıl vatandaşlarımızın genel düşüncelerine göre Samimiyetten uzak Dava bilincinden öte bir takım beklentiler üzerine kurulan hesaplar sebebiyle de, haliyle kırılmalar kopmalar çok kolay yaşandı.


Şimdi ise gözler AK Parti’de Nevşehir’den kimlerin aday adayı olacağına çevrildi. Nitekim 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan olan 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti’den 55 aday Adayı aday olabilmek için başvuru yapmıştı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan başvurular sonrasında ise 7 Haziran 2015 seçimlerinde Nevşehir Milletvekili Adayları olarak Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider açıklanmıştı.

AK Parti’den 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde aday adaylığını açıklayan isimler şu şekilde idi;

Abdurrahim Çöloğlu,
Adem Uğur,
A.Erdal Feralan,
Ahmet Bilgili,
Ahmet Ensonra,
Ahmet Esat Kıratlıoğlu,
Ahmet Kars,
Ali Gemici,
Ali Osman İmamoğlu,
Ayhan Apaydın,
Bayram Altuncuoğlu,
Casim Orman,
Cumhur Arslan,
Ebubekir Gizligider,
Erdoğan Çelik,
Ersan Erkut,
Fatih Yakut,
Fatma Aysun Sağdıç Güçlü,
Feride Bitirim,
H. Yaşar Oğuz,
Hasan Albayrak,
Hüseyin Varır,
Hüsnü Güneş,
İrfan Barut,
Kazım Sunar,
Kubilay Seçen,
Mahmut Dede,
Mahmut Sami Uluer,
Makbule Atlı,
Mehmet Çınar,
Mehmet Karaaslan,
Mehmet Karadaş,
Murat Göktürk,
Mustafa Açıkgöz,
Mustafa Arıkan,
Mustafa Körükçü,
Mutlu Karayılan,
Nurcan Ateşok Deveci,
Nurhan Dülger,
Oğuzhan Köylü,
Ömer Pehlivan,
Ömer Yılmaz,
Ramis Doğan,
Reyhan Memiş,
Rıdvan Köybaşı,
Sema Yurtbilir Yavuz,
Serhat Tuğral,
Şenay Gök,
Uğur Duruş,
Ümit Yalçın,
Vahit Özdemir,
Yavuz Yapar,
Yener Tekeli,
Yücel Menekşe,
Zafer Salgın

AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayı olabilmek için 55 aday adayından hangisi veya hangileri erken seçimde yeniden aday adaylık müracaatı yapacağı ise merak konusu olurken bu isimlere yeni süpriz başka hangi isimlerin katılacağı da kamu oyu tarafından merak ediliyor. 
 
Kindar kendini beğenmiş halka tepeden bakan egosu yüksek olmayacak...
Şehrin Dengelerine uygun olacak
Dava bilinci ve şuurunda ,  
Profili olacak,
Samimiyeti,
Halkın içinden gelmesi , 
Vizyonu ,
Tecrübesi ,  
Donanımlı Gençliği ,
Bilgi ve Beceresi gibi özellikler içerisinde en önemlisi Samimiyet ve Dava Şuuru ile Sırtını kimseye dayamayan Uyumlu ve Dik duruş sergileyebilecek işte benim MİLLETVEKİLİM
 bu dedirtecek birisi ...

Vah Nevşehirim Vah...

Nevşehir'de AK
 Partili Vatandaş bunları istiyor istemesinede böyle profilde sizce aday adayı olanlar yada olmayanlar arasında kimler var ? 

Şimdi Seçilenler seçilmeyenler aday olanlar olmayanlar aday olmayı düşüneneler kendilerini MİLLETVEKİLLİĞİ konusunda bir boy aynasına bakıp öz eleştiri yapmalarını bekliyoruz...
Zira hayat çok kısa ömür dediğin sadece yaptıkların ve yapmadıklarından ibaret hesdi bu.

Ne yazıkki Nevşehir olarak Siyasetçi yetiştiremiyoruz denilen bir dönemde elimizde olanlarıda lütfen Yargısız infaz etmeden sahiplenip yardımcı olalım...

www.fibhaber.com olarak Erken seçime hazırlanan süpriz isimleri çok yakında açıklayacağız.