AK Parti yerel seçimler öncesi, seçim bölgelerine yönelik anket çalışmalarını hızlandırdı. Belediye başkan adayları kesinleşmeden önce milletvekillerinin görüşlerini almak isteyen AK Partiyönetimi vekillere bir soru formu gönderdi. 

AK Parti milletvekillerinin yerel seçimlerle ve seçim bölgeleriyle ilgili görüşlerinin sorulduğu form, AK Parti Genel Merkezi tarafından değerlendirmeye alınacak. 

AK Parti'nin yerel seçimlerdeki asıl hedefinin daha çok belediye başkanı çıkarmak yerine daha çok oy almak olduğu biliniyor. Bunun için belediye başkan adaylarını seçerken bu kriter ön planda tutulacak. AK Parti hafta sonları seçim bölgelerine giderek çalışan milletvekillerinin görüşlerini bu açıdan önemsiyor. 

NELER SORDULAR?

AK Parti yönetimi tarafından milletvekillerine gönderilen soru formunda "mevcut belediye başkanlarını başarılı bulup bulmadıkları, başarısız buluyorsa kimi başkan olarak görmek istedikleri" gibi sorular yer aldı. Aynı zamanda "AK Partili olmayan belediyelerde kimleri başkan olarak görmek istediklerinin" de sorulması AK Parti'nin kazanamadığı belediyelere ayrıca önem vereceğini işaret ediyor. 

BAŞBAKAN BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURUYOR

Temayül yoklamalarının sonuçları adayları belirlerken bire bir etkili olmayacak. Temayülün ağırlığı daha çok kararsız kalınan bölgelerde ortaya çıkacak. Ankara'da yapılan temayül yoklamalarının sonucunda İl Başkanı Murat Alparslan'ın birinci çıkmasına rağmen ibre Melih Gökçek'ten yana. 

Başbakan Erdoğan temayül yoklamalarıyla sadece aday adaylarını tespit etmiyor aynı zamanda illerin de nabzını tutuyor. İl ve ilçe bazında teşkilatların ne kadar yönlendirme yaptığını temayül sonuçları neticesinde gözlemleyen Başkabakan değerlendirmesini ona göre yapıyor. Başka bir deyişle bir taşla iki kuş vuruyor.  

Hatice Kübra