Ak Parti tarihinde bir ilk yaşanıyor... Genel seçimler için seçim beyannamesi hazırlayan Ak Parti ilk defa yerel seçimler için de aynı yola başvurdu.
Habertürk gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre, Başbakan Erdoğan'ın 19 Şubat'ta Ankara Arena'da açıklayacağı projeler arasında öne çıkanlar şu şekilde:

İNTERNET: Vatandaşlara şehir merkezlerinde bedava Wi-Fi hizmeti sunulacak.

BURS: Vakıfların kültür ve sanat öğrenimi gören gençlere burs vermeleri sağlanacak.

AVM: AVM'lerde sınırlamaya gidilecek.

BAHÇE: Gökdelenlerle betonlaşan şehirlerden yeşil şehirlere geçiş için bahçeli ev yapanlara devlet desteği verilecek.

PLEBİSİT: Şehirlerdeki değişiklikler plebisit (bölgesel referandum) ile yapılacak.

ÖZERKLİK: Yerel yönetimleri güçlendirmek için Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na tamamen uyulacak. Belediye başkanlarına geniş yetkiler verilecek.

ULAŞIM: Otobüs, metro, deniz otobüsü, teleferikle ulaşımda biletin yanı sıra kredi kartı da kullanılabilecek.

MOBESE: MOBESE'ler ihtiyaç duyulan tüm yerleşim birimlerine yaygınlaştırılacak.

VERGİ: Küçük kentlerden büyükşehirlere göçün azaltılması için belediyelere vergi indirimi sağlanacak, işsizliğin azaltılması için teşvikler verilecek. Anadolu'da yeni cazibe merkezleri oluşturulacak.

ŞEHİR: Konya, Kayseri, Sivas, Erzurum, Diyarbakır, Aksaray, Karaman'da Selçuklu; İstanbul, Manisa, Bursa, Edirne, Amasya, Trabzon, Balıkesir'de ise Osmanlı izleri taşıyan evlere teşvik verilecek.

SİTE: 500 konutu geçen her site mahalle ilan edilecek ve okul, sağlık merkezi, mabet ve diğer sosyal donatı alanlarının bulunması zorunlu olacak.

KONSEY: Belediyeler, imar planı yaparken sosyolog, sanat tarihçisi, tarihçi, kültür adamları gibi sivil kişiler ve derneklerden oluşan Kent Kimliği Konseyleri ile görüşecek.