Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla AK Parti Gülşehir Gençlik Kolları tarafından Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde tören düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zafer’inin 100. Yılı dolayısıyla Ak parti Gülşehir ilçe Gençlik kolları tarafından Çanakkale savaşında askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ile ekmek de ikram edildi....


AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday adayı Av. Sema Yurtbilir, AK Parti Gülşehir Gençlik Kollarının düzenlediği 18 Mart etkinliğine katıldı. Yurtbilir, Çanakkale Şehitlerimizin ruhuna dua edip onların Çanakkale menüsünde bulunan buğday çorbasından içti.

Bu konuda açıklama yapan Aday Adayı Yurtbilir, "Aziz Türk milletinin asil evlatları, 100 yıl önce 7’den 70’e gözünü kırpmadan canını, kanını, malını feda ederek Türk milletinin kurtuluş ışığı olan ve tarihi yeniden yazan Çanakkale şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onların zor koşullarda zor bulabildiği buğday çorbasını tüketerek, aynı duyguları yaşamak ve yaşatmak istedik" dedi.


Yurtbilir Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında;

Milli mücadele ruhumuzun uyandığı yerdir Çanakkale siperleri. Kadın, erkek, yaşlı, genç, demeden her vatan evladının milli bir şuurla ve kutsal saydığımız değerlerimize sahip çıkmak adına girdiği bu mücadelede bir tarih yazıldı. Azmin, inancın, değerlerimiz uğruna mücadelenin zafer kitabıydı yazılan. Bugün bir anne olarak o günü hayal ettiğimizde çocuk yaşta, ayağının çarığıyla ve yokluk içinde cepheye koşan kınalı kuzulara  yüreğimiz sızlıyor. Onların tek öğünlük azığı olan buğday çorbası, boğazımızdan geçerken gözyaşına dönüşüyor. Kahramanca hayatını feda eden vatan evlatlarına bir vefa borcumuz var. Milli ve manevi şuurumuzla, birlik ve beraberlik içinde, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden çalışmak. Bize bırakılmış bu kutsal mirası hak ettiği yere taşımak. Bir daha analar kınalı kuzuları için göz yaşı dökmesin, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diye.

Milli ve manevi değerleri uğruna canını feda etmiş kahraman şehitlerimizin ruhu şad olsun.