AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, 17 Aralık'ta başlayan siyaset karşıtı operasyonun, bölgede ve Ortadoğu’da hızla büyüyen Türkiye’nin küresel bir oyuncu olmasını istemeyen mihrakların bir komplosu olduğunu söyledi.

 "Son 11 yılda bölgede ve Ortadoğu'da hızla büyüyen Türkiye'nin bu büyümesi birilerini rahatsız etti. Türkiye bütün bölgenin mazlum halkının yanında olmayı kendine şiar seçti. Türkiye, dünyanın neresinde bir mazlum var ise onların taleplerini kulak ardı etmedi. Türkiye'nin bölgedeki gücünü hazmedemeyen mihraklar, içerde çok ciddi komploların peşine düştü. Herhangi bir yerde yolsuzluk söz konusu ise kesinlikle 10 senedir üzerine gittiğimiz gibi yinede gideriz. Eğer biz 10 yılda yolsuzlukla mücadele etmemiş olsaydık halkın cebinden çıkan ve değişik kesimlere giden eski parayla 642 katrilyon lira tasarruf edemezdik. Türkiye, 10 yılda faizlerden 642 katrilyon tasarruf ederek halkın bu paralarını yine halkımızın yaşadığı köylerinin altyapılarına harcadı. Eğer biz yolsuzluklarla mücadele etmemiş olsaydık iktidara geldiğimizde 300 milyar dolar olan yıllık gayrisafi milli hasılayı bugün 800 milyar dolara, kişi başına düşen geliri de 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkaramazdık. Biz iktidara geldiğimizde 3 'Y' olan yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele ettik. Biz bunu yaparken Türkiye büyüdü, güçlendi, bölgede ve dünyada etkin bir oyuncu, küresel bir aktör oldu. Ama bu birilerinin işine gelmedi.

Nitekim içeride veya dışarıda bazı mihraklar komplo kurmaya kalkıştı. Her zaman olduğu gibi bizler önce Yaradanın takdirine sonrasında halkımızın iradesine ve teveccühlerine inandık.

AK Parti olarak biz ne Papatya falından ne tombaladan çıkmadık. Milletimizin İradesini hep kutsal sayarak onların efendisi değil Hizmetkarı olduk.

Elhamdulillah, Halkımız Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Erdoğan'ı ve partimizi her zaman olduğu gibi her zamankinden daha büyük bir muhabbetle kucaklayarak destek oluyor ve sahip çıkıyorlar ve her zamankinden daha çok güveniyor...Öyleki Nevşehir den yüzlerce partili partisiz vatandaşlarımızdan destek telefonları geliyor.Herkes herşeyin farkında.Bizlerde her zamankinden daha çok çalışarak bu güvene ve desteğe layık olmaya çalışacağız.

Bizler şuna İnanıyor ve güveniyoruz ki, Güçlü Türkiyemize ve Partimize tahammül edemeyen dünün Tencere tavacıları yine bugünün aynı kişilerce yürütülen tüm oyunlarını ve planlarını her zaman olduğu gibi Yüce Milletimiz Sandıkta bozacaktır. Ve en güzel cevabı bunlara Milletimiz 30 Mart 2014 te sandıkta vereceklerdir. Her zaman söylüyorum bunu altına basarak yinelemek istiyorum ; Biz Yeter ki Bir Olalım ,İri Olalım ,Diri Olalım…" diye konuştu.