Gerilim dolu gerçekleşen 2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Nevşehir Milletvekili MURAT GÖKTÜRK, CHP'li Ağbaba'nın üzerine yürüdü.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile tartışmasında kullandığı ve tutanaklara yansıyan sözlerinden dolayı özür diledi ancak tartışmalar devam etti. 
TBMM Genel Kurulu'nda, 2014 bütçesinin görüşmeleri sırasında verilen öğle arasının ardından söz alan Aslan, şunları söyledi:

"Dün TBMM Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmelerinde sayın Başbakan'ın konuşması sırasında ana muhalefet milletvekillerinin, Meclis'in saygınlığına uygun olmayan tavır ve davranışlarıyla başlayan gerilimin, bugün Meclis'in açılmasıyla birlikte, sayın İnce'nin dün yaşanan gerginliği daha da artıran, sayın Başbakanımız ve ailesine yönelik iftira ve hakaretlerle başlayan sözlü tartışma esnasında, sayın İnce'nin şahsıma küfretmesiyle, maalesef, kendi üslubuna uygun şekilde, zabıtlardan gördüğüm kadarıyla karşılık vermişim. Elbetteki bizim söylediğimiz sözler Meclis'in saygınlığına yakışmayan sözlerdir. Bu sözler dolayısıyla tüm Meclisimizden özür diliyorum. 

Basına düşen haberlerde sayın İnce'nin küfürünün üstünün kapatılarak verilmesi ve küfrün sadece tarafımızdan yapılmış gibi gösterilmiş olması bir çifte standarttır. Evet, bir küfürleşme olmuştur, hoş değildir ama bu küfürleşmeyi başlatan sayın İnce'dir. Ben kendi adıma kendi sözlerimden dolayı Meclisimizden özür diliyorum."

 

-"Madalya takın bir de"

 

Aslan'ın konuşmasına CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'tan söz istedi. Bu sırada AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ile CHP'li Aslanoğlu arasında tartışma çıktı. 

Aynı anda Genel Kurul'un arka sıralarından CHP Malatya Milletvekili VELİ AĞBABA, "Madalya takın bir de" diyerek bağırdı. AK Parti Nevşehir Milletvekili MURAT GÖKTÜRK, CHP'li Ağbaba'nın üzerine yürüdü. Bu sırada CHP Sakarya Milletvekili ENGİN ÖZKOÇ ile tartışmaya başlayan GÖKTÜRK'ü milletvekili arkadaşları engelledi.

Yakut, birleşime ara verdi ancak tartışma arada da devam etti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu ile de CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tartıştı. Birbirlerinin üzerine yürümeye çalışan milletvekillerini, arkadaşları engelledi.

 

-"Bu küfürleri okuyacak bir babayiğit varsa gelsin okusun"

 

Verilen aranın ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de söz alarak, ilk kez böyle bir konunun tarafı olduğunu belirtti. Küfürleşmelerin olduğu tutanakları okuyan İnce, şunları kaydetti:

"Bana 'kafanı kırarım' deyince, tahrik altında bir küfür değil, kaba, yaralayıcı, argo bir söz kullanıyorum. Defol anlamında kullanılan bir sözdür. Bunu da bu Meclis'te kullanmamam gerekirdi ama ondan sonra gelen küfürleri ben okuyamam. Kamer Genç'in ölmüş anasına söylediklerini benim şahsıma söylemiş. Bu küfürleri okuyacak bir babayiğit varsa gelsin okusun. Burada savunulacak bir şey yok. Burada ağır bir küfür var. Hala daha burada 'hak ettiği şekilde cevap verdim' gibi sözlere üzülüyorum. Ben onu Allah'a ve yargıya havale ediyorum. Meclis'in gündemini daha fazla meşgul etmek istemiyorum. Benim şahsıma edilen küfürle TBMM zaman kaybetmemelidir, görüşmelere devam edelim." 

MECLİS'TE TARTIŞMA SÜRÜYOR

Meclis'te küfürlerin uçuştuğu bütçe görüşmelerinde gerginlik sürüyor. Verilen bir saatlik aranın ardından AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın özür dilemesinden sonra iktidar ve muhalif milletvekilleri tekrar kavga etti. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın üzerine yürüyen AK Parti Milletvekili Murat Göktürk yumruk atmaya çalıştı. Araya giren vekiller kavgayı önlerken oturuma ara verildi.