Geçtiğimiz haftalarda Ankara`da yapılan il başkanları toplantısında seçim takviminin açıklanması bekleniyordu ama öyle olmadı.
Teşkilat adeta hayal kırıklığı yaşadı.
Çünkü aday adayı olmak isteyen çok sayıda isim sabırsızlıkla bekliyor. 
Bazı çevreler AK Parti`nin seçim takvimin aralık ayından önce başlatmayacağını düşünse de AK Parti`liler gözünü şimdiden 20 Eylül`e yani yeni il başkanları toplantısına dikmiş durumda.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 20 Eylül Cuma günü Ankara`da yapılacak il başkanları toplantısında seçim takvimini açıklaması umut ediliyor. 
Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala, partililer artık yol haritasının belli olmasını istiyor. Sürecin netlik kazanmaması planları olan partilileri strese soktu.
Bakalım AK Parti ilimizde aday  adaylığı başvurusu alacak mı ya da şöyle diyelim kaç ilçede aday adaylık için müsaade verilecek.
Çünkü mevcut belediye başkanlarının aday gösterileceği ilçelerde aday adaylık başvurusu alınmayacak.

Haliyle bu da AK Parti`lileri zorlayacak.
Çünkü belediye başkanlığı makamına oturmak isteyen çok sayıda insan var. 
 
Sancılı bir sürecin beklediği süreçte bakalım neler olacak?

CHP ve MHP’de aday adaylarının çalışmaları ve belirlenen seçim takvimine göre meclis üyeliği aday adaylığı için teşkilatlardan istifalar yaşanırken Ak Parti ilçe teşkilatında durgunluk hakim. Ak Partililer genel merkezden seçim takviminin belirlenmesinin ardından çalışmalara başlayıp yarışa dahil olmayı amaçlıyor.

AK Parti'de Kuzuların Sessizliği....

30 Mart 2014 yerel seçimleri için siyasi partilerde hareketlilik her geçen gün artıyor. CHP ve MHP’de seçim takvimi belirlenen süreç doğrultusunda işlerken Ak Parti’de ise şimdilik belirsizlik hakim.

Aday Adaylarının Gözü Merkezden Gelecek Haberde...

Merkez İl İlçe ve Beldelerde AK Parti Rozetiyle Çok sayıda aday adayı bolluğu yaşanacak...

Ak Parti Nevşehir il ve ilçe teşkilatında genel merkezden seçim takviminin gelmesi bekleniyor. Henüz seçim çalışmalarına başlayamayan teşkilat genel merkezden seçim takviminin bildirilmesinin ardından çalışmalara başlamayı planlıyor. Ak Parti’de çalışmaların adayın kim olacağına göre şekilleneceği konuşuluyor.