2015 seçim sürecinde halkın huzuruna yeni bir anayasa taslağı ile çıkmayı planladıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Anayasa Uzlaşma Komisyon Üyesi Mehmet Ali Şahin, “Yeni Türkiye, önüne yeni hedefler koyan Türkiye’dir” dedi.
Şahin, “Peki nedir bu yeni hedefler? Neredeyse yamalı bohçaya dönmüş darbe ürünü Anayasa’nın yerine, tamamen sivil bir anlayışla hazırlanmış daha demokratik, insanı önceleyen, hak ve özgürlük alanlarını daha da genişleten yeni bir anayasaya sahip Türkiye. Bu yasama döneminde statükocu muhalefetin engellemeleri nedeniyle gerçekleştirilemeyen yeni anayasaya sahip olma arzusunu inşallah 2015 seçimleri sonrası gerçekleştirebiliriz. AK Parti olarak en önemli hedefimiz budur” ifadelerini kullandı.  
18 YAŞINA SEÇİLME HAKKI
AK Parti’nin Meclis'teki Uzlaşma Komisyonu’na sunduğu önerilerden büyük kısmının da taslakta yer alması bekleniyor. AK Parti, yürütme görevi için “Başkanlık” modelini öngörüyor. Bunun yanı sıra 18 yaşında seçilme hakkını da içeren düzenlemeler ile seçimlerin tekrar 4 yıldan 5 yıla çıkarılması da taslak ta yer alması bekleniyor.