Havalar serinledi.. Kış kapıda.. Siyaset sahnesinde ise sıcak günler başlıyor.. 2015 seçimlerine şunun şurasında yedi ay kaldı.. Siyasette yedi ay çok kısa bir süre Kasım ve Aralık ayında siyasi partilerin il ve ilçe kongreleri var.. AK Parti 8 Aralık'ta ilçe kongrelerini 13 Aralık'ta ise il kongresini yapacak..

Teşkilatlarda değişim olur mu?

Buna karar verecek olan elbette ki AK Parti Genel Merkezi. Bu konudaki duyumlarıma gelince; Ankara’daki hakim görüş yorulanlar dinlendirilecek. Teşkilatlarda yeni yüzlere yer verilecek. Yorulanın AK Parti Genel Merkezindeki anlamı nedir bilinmez ama, benim anladığım teşkilat içinde esaslı bir değişim olacak gibi görünüyor.
Yine bir dip not. Kadın ve gençlik kolları kongreleri ise il kongresinin ardından yapılacak.

AK Parti’de kongre takviminin açıklanmasının ardından ilçe teşkilatlarında hareketlilik hız kazandı. Mevcut ilçe başkanları yerlerini korumak istiyor.Ankara’dan gelen bilgiler kongrelerin tek adaylı olacağı yönünde. Daha önceden de olduğu gibi aday adayları AK Parti Genel Merkezine çağrılarak istişare yapılacak. İstişareler sonunda belirlenen şanslı kişi aday olacak. Tüm ilçelerde tek adaylı kongre olmasına kesin gözüyle bakılıyor .

2015 Genel seçimlerinde Geçmiş seçim dönemlerinde olduğu gibi yine gözler iktidar partisinin üzerinde olacak. AK Parti ilk defa Erdoğan’sız bir seçime girecek.. Kuruluşundan bu güne girdiği tüm seçimlerden büyük zaferle ayrılan AK Parti bu seçimlere daha bir titizlikle bakıyor. Çünkü belkide bu güne kadar yapılan seçimlerin en önemlisi olarak görülen 2015 Genel seçimleri çünkü ucunda Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemine geçiş gibi Ülke adına büyük önem arz eden konular var. Artık Partiyle gelen değil partiye oy getirisi olacak isimler daha büyük önem arz ediyor.

AK Parti her ne kadar Erdoğan’sız seçime girse de milletin Erdoğan'a olan sevgisi Erdoğan'ın miras bıraktığı AK Parti'ye olan vefasını gösterecektir..(Milletvekili listesi belirleyici olacaktır) Şimdi Nevşehir Kamuoyunda en çok konuşulan konulardan birisidir liste değişikliği... 

Nevşehir AK Parti kulislerinde birçok isim telaffuz ediliyor. Kimler mi derseniz. Çoğunuzun belki de duyduğu isimler.


2015'de kimler aday olacak?

2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan genel seçime 7 ay gibi zaman kala AK Parti’de milletvekili adayı olmak isteyenler nabız yoklamaya devam ediyor. AK Parti’de 3 Milletvekili Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider yeniden aday olması bekleniyor.

2011 Genel seçimlerinde 27 aday adayı boy gösterip Demokratik haklarını kullanarak 
aday adaylık başvurusunda bulunmuştu. 
Aynı şekilde 2015 seçimlerinde de yine AK Parti’de hiç kuşkusuz aday adayı bolluğu yaşanmasına kesin gözle bakılıyor.
Siyasetin nabzını tutan FİB Haber Merkezimiz olarak edindiğimiz bilgilere göre Bu dönem sayısının daha da artacağını şimdiden söyleyebiliriz.

FİB Haber Nevşehir'de AK Parti’nin muhtemel milletvekili aday adaylarını açıkladı.

Şimdi Baştan saymaya başlayalım .

İsimleri sizlere karışık karışık yazacağız, sakın sıralama bu şekilde diye düşünmeyin aman ha.

İşte Muhtemel milletvekili aday adayları;

Yücel Menekşe

Fatih Yakut
Rıdvan Köybaşı
Kazım Sunar
Mustafa Açıkgöz
Savaş Benli
Mustafa Körükçü
Yaşar Oğuz
Nejat Kulak
Mehmet Yalçın
İrfan Barut 
Mahmut Sami Uluer
Ersan Erkut
Feride Bitirim
Rasim Arı
Yener Tekeli
Makbule Atlı
Oğuzhan Köylü
Fahri Korucu
Erdoğan Çelik
Necdet Ada
Zafer İnanır,
Hüsnü Güneş,
Taşan Tekeli, 
Makbule Atlı,
Mustafa Keleş
Adnan Çalışkaner
Alaattin Sarıtaş
Alper Tunçbilek

 

Milletvekilleri:
 Erdal Feralan- Murat Göktürk - Ebubekir Gizligider

Süpriz : Ahmet Belada  -  Hasan Ünver - Arif Parmaksız 

Ak Parti’de her ne kadar genel başkan değişimi yaşanmış olsa da, anketlere göre  seçmenlerin bu yöndeki tavırlarında değişiklik olmadığı görülüyor. “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna cevap arayan anketörler daha önceki seçim sıralamasının aynı olduğunu gözlemliyor.

Anketlerde çıkan sonuçlara göre, 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimler’de yine Ak Parti rüzgarının hakim olacağı öngörülüyor. Bu durum partiye aday adaylığı müracaatlarında yoğunluğun geçmiş senelerdeki gibi devam edeceğinin de göstergesi durumunda.

Ak Parti’de 2015 seçimlerde şuan için yirmiden fazla aday aday olacağı görülüyor. Aday adaylığı sürecinin en ilginç taraflarından biri de bugüne kadar Nevşehir’de görev yapan Ak Parti’nin tüm il başkanları müracaatta bulunacak. İl Başkanları’ndan yalnızca mevcut başkan M.Ali Tanrıver, süreçte görevini yürüterek başvuru yapmayacak. Ayrıca kısa süreli bu görevi yürüten Münevver Can'ın da müracaat etmeyeceği belirtiliyor

AK Parti Nevşehir de şimdiden 30 un üzerinde muhtemel aday adayı görülüyor.

Şimdi bu yazmış olduğumuz isimlerden bazıları aday olamayacak,ama dediğimiz gibi kimseyi rencide etmek istemiyoruz.

Ancak çoğu bizzat Aday adayı olduğunu deklare eden isimler.

Bu isimlerin içerisinden bazılarının yeri kesin ve sıralamadalar.

Zamanı geldiğinde onları da sizlerle paylaşacağız.

Söylenebilecek tek şey AK Parti için bu kış oldukça çetin ve hareketli geçeceğini şimdiden söylemek mümkün... Ne diyelim herşeyin hayırlısı olsun. Sonuçta hala hazırda görev yapanlarda görev almaya talip olanlarda memleketine hizmet için varlar.