AK Parti'de 10 şehrin belediye başkan adayı daha açıklanıyor… Daha önce 32 şehrin belediye başkan adayını açıklayan Başbakan Erdoğan, dün de grup toplantısında 15 şehrin belediye başkan adayını kamuoyuyla paylaştı. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul, Sakarya, Balıkesir, Kocaeli ve Bursa gibi büyükşehirlerin belediye başkan adaylarını 5 Aralık Perşembe günü Haliç Kongre Merkezi'nde açıklayacağını ilk kez Haber7.com'dan okumuştunuz.
5 ŞEHRİN DAHA ADAYI BELLİ OLDU
Haber7.com yine bir ilke imza atarak Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova belediye başkan adaylarını açıklıyor. Çanakkale'de AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş, Yalova'da mevcut başkan Yakup Koçal, Kırklareli'de AK Parti Kırklareli İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Selahattin Mimsolmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel ve Edirne'de ise Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ahmet Günşen aday olarak belirlendi. Bu isimler yarın Başbakan Erdoğan tarafından duyurulacak.
Erdoğan, Marmara Bölgesi'nde yer alan bir diğer il olan Bilecik için mevcut başkan Selim Yağcı ismini açıklamıştı.
MUHTEŞEM TÖRENLE AÇIKLANACAK
İşte Başbakan Erdoğan'ın görkemli bir törenle açıklayacağı ve daha önce kesinleşen adaylar ise şunlar:
*İstanbul: Kadir Topbaş (Mevcut Başkan)
*Bursa: Recep Altepe (Mevcut Başkan)
*Sakarya: Zeki Toçoğlu (Mevcut Başkan)
*Kocaeli: İbrahim Karaosmanoğlu (Mevcut Başkan)
*Balıkesir: Ahmet Edip Uğur (Balıkesir Milletvekili)
*Bilecik: Selim Yağcı (Mevcut Başkan)