Türkiye 2014’de tarihin en önemli yerel seçimlerinden birine giriyor. Siyasi partiler seçimlere en iyi bir şekilde hazırlanırken başkan adayları da partilerin daha fazla oy almaları için kilit bir noktada yer alıyor. 2002’den bu yana her seçimde daha da güçlenen ve aday tespitlerinin çoğunda doğru kararlar alan Ak Parti’de bu seçimde de yine rakipleri karşısında ara farkla önde olmayı hedefliyor.  
Nevşehir Merkezde Mevcut Başkan Hasan Ünver’i aday olarak belirleyen Ak Parti herkesin ilgisini üzerine çekmeyi başardı.

Diğer siyasi partiler hiçbir aday adayı dönemi yaşamadan direk adaylarını çıkarırken Ak Parti Nevşehir teşkilatına Belediye başkanlığı için 9 aday adayı baş vurarak yine tarihi bir rekoru elde etti.

Ak Parti’nin adayı açıklandıktan sonra bütün aday adaylarının ve Teşkilatın Hasan Ünver etrafında kenetlenmesi ise dikkatlerden kaçmadı. 

ŞİMDİ TÜM GÖZLER İLÇE VE BELDELERDE
AK Parti Nevşehir merkez adayını açıkladıktan sonra bütün gözler AK Parti’nin ilçe ve belde adaylarına çevrildi. Edindiğimiz bilgilere göre mevcut AK Partili Belediye Başkanlarının çoğu ile devam kararı alınacağı bir kaç yerde değişiklikk yapılması planlandığı bilgisine ulaştık.Nevşehirin en çok okunan Kulislerin en güçlü gazetesi FİB Haber.com okuyucuları için bir tahmin yürüterek adaylar açıklanmadan tahminlerini yeniden açıklıyor. Şu ana kadar adaylar noktasında henüz hiçbir resmi açıklanma yapılmadan kesin olmammakla birlikte ilçe ve beldelerde kimlerin Ak Parti adayı olacağını duyuruyoruz.

Avanos : Dr.Mustafa Körükcü
Acıgöl: Ercan Ertaş
Gülşehir:Mustafa Dursun
Ürgüp:Fahri Yıldız-Mehmet Aktürk
Kozaklı:Erdoğan Çelik
Hacıbektaş:Yusuf Koçak
Derinkuyu:Serdar Pala

Karapınar:Mustafa Tiftik
Kavak:Celal Yiğit
Nar:Ali Erdoğmuş
Göreme:Nuri Cingil
Çat:Kamil Duru
Kaymaklı:Halit Elma
Göre:Mustafa Topçu
Ortahisar:Mustafa Ateş-Ali İhsan Özendi
Uçhisar:Ahmet Taygurt-Ahmet Acar
Sulusaray:Bayram Yılmaz
Yazıhüyük:Cengiz Çavdar
Kalaba:Mustafa Köroğlu
Çalış:Alparslan Özer
Tatlarin:Hilmi Biltekin-Ferhat Adıyaman
Özkonak:İlker Yürekli

AK Parti Nevşehir İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.Muhtemelen Hafta sonu Adayların tesbit edilmesi daha sonra belirlenecek bir günde de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde Aday tanıtım toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.