Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı.Seçimlerin gelecek yıl 27 Ekim 2013 de yapılacağı artık kesin gibi.O yüzden seçime girecek olanlar, çalışmalarını daha da hızlandırmak;planlarını da daha ince yapmak zorunda kalacaklar.İktidar Partisi AK Parti anket çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor.

Anketler üç ayrı şirket tarafından yapılıyor.

Denge ,Pollmark ve Anar

AK Parti bu üç şirket, Türkiye genelinde araştırma yapmasını istemişti.Başta Büyükşehirler olmak üzere tüm 81 şehirlerde yapılan anketlerin ilk etabının tamamlandığı söyleniyor.

AK Parti Genel merkezinde veri tabanında toplanılacak olan ve Türkiye genelinde yapılan anket ilimiz Nevşehir’de de yapıldı.

Kamuoyu araştırmalarıyla halkın nabzını tutma yöntemini sıkça kullanan AK Parti'nin yaptırmış olduğu son ankette vatandaşlara bir çok soru yöneltildi.

Örneğin;

-" Belediye Başkanı …….. başarılı mı?

-"Mevcut  Belediye Başkanlarımızın çalışmasından memnun musunuz?"

Bir başka soru ise;

-"Hükümetin şehrinize yapmış olduğu hizmetleri nasıl değerlendiriyorsunuz?"

Mahalli seçimlerde kimi başkan görmek istersiniz ?

Hangi Partiye oy vereceksiniz?

Aynı anket çalışmasında, 2013 Sonbaharında yapılacak olan Mahalli seçimlere yönelik sorular da varmış…

-"Mahalli seçimlerde kimi Belediye Başkanı görmek istersiniz?" sorusu da yine ankete katılan vatandaşlara yöneltilmiş.

Sonuç olarak

AK Parti'nin , üç büyük şirket aracılığıyla, Nevşehir de  gerçekleştirmiş olduğu anket çalışması ilk bölümüyle tamamlandı.

Anket sonuçları araştırma şirketleri tarafından analiz edilmek üzere AK Parti Genel Merkezine gönderilmiş.

Geçtiğimiz günlerde yapılan anketlerle ilgili bir açıklama yapan AK Parti Genel başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ;

"Anket sonuçları ve bu sonuçlar çerçevesinde yapacağımız analiz sonuçları çok şeyi ortaya çıkartacak. En azından belediye başkanlarımızın performansları ile mahalli seçimlerde ki Belediye Başkan adaylarının kim olacağı konusunda önemli veriler elde edeceğiz" demişti.

Sonuç olarak...

AK Parti'nin ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir de de  yaptırmış olduğu anket, şu anda sonuç analizi yapılarak genel merkezde bekliyor.

Nevşehir için yapılan anketin sonuçlarına gelince...

Anket sonuçlarıyla ilgili henüz ortada net bir bilgi yok.Fakat  edindiğimiz ilk bilgilere göre Yerel seçim anketinde AK Parti oyları ile Belediye Başkanı oyları arasındaki fark dikkat çekici boyutta olduğu söyleniyor.

Ankette, mevcut Belediye Başkanı için nasıl bir karne verildiği ve Belediye Başkanı olarak kimin istendiği konusunda somut bir bilgi yok.

Ancak...

Bildiğimiz tek şey, yapılan bu anket çalışması sonuçlarının, özellikle partinin Belediye Başkan adayı konusunda önemli bir veri oluşturacağıdır.

Unutmadan AK Parti bu tür anketleri belli periyotlarla sürekli olarak yaparak tüm gelişmeleri sıkı bir şekilde kontrol altında tutuyor.Bu yüzden yapılan bu anketler ilk değil sonda olmayacağının altını önemle çizmek istiyoruz.

Yine ankette hangi siyasi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz? İle Belediye Başkanı oyları arasındaki dalgalanmalar Genel merkez açısından dikkate alınan önemli bir husus.

Yine yapılan anketlerde Parti oylarıyla Belediye Başkan oyları ararsındaki farklar aslında bu konuda önemli bir veri olarak görülüyor.

Buradan Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz…Yapıalacak Değerlendirmeler sonunda Yerel seçimlerde bazı belediye başkanlarının değişebileceğini söyleyebiliriz.

Gelişmelere bakıldığında AK Parti açısından önümüzdeki günler ve ayların bir hayli hareketli ve sürprizlerle geçeceği görünüyor.

Bekleyip göreceğiz.

 

Not: AK Parti yerel seçimlere giderken yaptırdığı ankette, Partiye desteğin başkanlardan daha yüksek çıktığı illerde bu anket doğrultusunda yol haritası hazırlanacak. Ankete ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan'a önümüzdeki günlerde bir rapor sunulacak. Sonuçlar parti yetkili kurullarında da ele alınacak. AK Parti'nin ay sonunda yapılacak büyük kongresinden sonra ise yerel seçime ilişkin çalışmalara da hız verilecek.

 

 

Erdoğan belediye başkanlarını uyardı…

Oyu partiden düşük olan gidecek.

 

81 ilde belediye başkanlarının performanslarını ölçen AK Parti’nin, şahsi oyu parti oy oranının çok fazla altında olan başkanları değiştirmesi bekleniyor. Yerel seçimlerin 2014 yerine 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması için MHP ile anlaşan AK Parti, aday belirleme çalışmalarına da bir yıl öncesinden başladı. 81 ilde 350 bin kişinin katıldığı bir anketle belediye başkanlarının performansını ölçen AK Parti yönetimi, çıkan sonuçlara göre adayları belirleyecek. Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla yapılan anket sonuçlarına ilişkin analiz raporu önümüzdeki günlerde tamamlanacak.

 

KİMİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORSUNUZ ?

Ankette, AK Partili il, ilçe ve belde belediye başkanlarının icraatlarına ilişkin memnuniyet araştırması yapıldı. “Belediye başkanından memnun musunuz”, “Belediye hizmetlerinden memnun musunuz” ve “Memnun değilseniz kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz” gibi soruların yer aldığı ankette bazı il ve ilçe belediye başkanlarının oyu AK Partinin oyundan daha az çıktı.

 

YENİ POLİTİKALAR ÜRETECEĞİZ

Anketle ilgili bilgi veren AK Partili bir yönetici şunları dile getirdi: “Sonuçlar adaylar açısından önemli bir gösterge olacak. Belediye başkanlarının halk nezdinde ki karşılığını öğrenerek buna göre de yeni politikalar üreteceğiz. Halkın memnun olmadığı belediye başkanının yerine kimin getirileceği konusunda bize yol gösterecek. Çünkü halka kimi başkan olarak görmek istediklerini de sorduk. Ortaya çıkacak tabloya göre yeni isimlerin belirlenmesi, o isimlerin tabandan destek görüp görmeyeceğinin saptanması gibi çalışmaları da önceden yapacağız.
Nevşehir Gündemin Adresi FİB Haber Nevşehir 2013 Yerel Seçimlerine ilişkin tüm sıcak gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edecek...