NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran seçimlerinde bir Vekili Milliyetçi Hareket Partisine kaptıran AK Partinin 01 Kasım erken seçimlerine nazaran daha yoğun bir daha stratejik bir plan doğrultusunda seçim çalışması yapması bekleniyor. Tüm il geneline bakıldığı % 10 dolayında oy kaybeden AK Partinin özellikle bu süreçte oy kaybının en çok yaşandığı ilçelere ağırlık vermesi bekleniyor.

Seçim sürecinde Vatandaşa 7 Haziran sonrasında yaşanan AK Partinin tüm gayretine rağmen neden Ülkenin yeni bir koalisyon hükümetine kavuşamadığından tutunda, seçim sonrasında artan terör olaylarının nedenlerini anlatmaya hazırlanan AK Parti Nevşehir Milletvekili adayları Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, 01 Kasım seçimlerinde neden AK Partinin tek başına bir hükümet kurabilmesinin önemini anlatacaklar.

7 Haziran seçimlerinde Nevşehir’deki basın yayın kuruluşlarına Parti içerisinde oluşturulan basın yayın birimi sayesinde gönderilen haberlerin yerine AK Parti İl Başkanlığının Vekil adaylarının günlük gezi ve ziyaret programlarını aktararak isteyen basın yayın kuruluşlarının bu gezilere ve ziyaretlere katılmasını sağlamayı planladığı gözleniyor. Zira, 7 Haziran seçimlerinde uygulanan basın ve yayın kuruluşlarına sipariş haber yerine basın mensuplarının masa başından değil de seçim sürecini bire bir takip etmelerinin sağlanması bekleniyor. 

İlimizde yayın yapan bir Televizyon bulunmamasının kaybını bu dönemde de yaşayacak olan Vekil adaylarının örneğin yerel radyolar aracılığıyla seslerini ve anlatmak istediklerini radyolar aracılığıyla Vatandaşa daha rahat ulaştırabilecekleri gözleniyor.