AK Parti ’nin, yerel seçimlere yönelik adaylarını ve stratejisini belirlemek amacıyla belde, ilçe ve illerde 350 bin kişinin katılımı ile yaptırdığı dev anketten, AK Partinin oyları, belediye başkanlarının oyundan daha yüksek çıktı.

Parti kurmayları, "Parti ile belediye başkanı oyları arasında büyük fark olan yerlerde ciddi sorun var demektir. Buralarda adayların değiştirilmesi gerekiyor" şeklinde yorumladıkları anket sonuçları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Yerel Seçimler öncesi AK parti  Nevşehir de de Anket yaptırdı.

Ankette; Hangi siyasi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?

Yerel Seçimlerde Kime Oy vermeyi düşünüyorsunuz?

Nevşehir Belediye Başkanınızın çalışmalarından memnunmusunuz? soruları yöneltildi...

Nevşehir de Yerel Seçim anketinde sonuçlar "SÜPRİZ" olarak değerlendiriliyor.Bu konuda ilimiz Nevşehir, Yerel seçimlerde çok hareketli günler yaşayacak diyebiliriz.

Önümüzdeki günlerde Bu konuda Nevşehir de sıcak saatler yaşanması bekleniyor.

Yerel Seçimlere ilişkin Tüm gelişmeleri FİB Haber'de okuyabilirsiniz...


AK PARTİ TÜRKİYE'DE YENİ YÜZLER YENİ STRATEJİLER PEŞİNDE...

AK Parti’nin yaptırdığı ankette, AK Parti’nin oyu ile belediye başkanlarına verilen destek ayrı ayrı soruldu. Nevşehir de dahil dâhil Türkiye genelindeki belediyelerin tümünde AK Parti’nin oyunun belediye başkanlarının üstünde olduğu görüldü. AK Parti’nin oylarının yüzde 80’leri bulduğu bazı illerde belediye başkanlarına verilen desteğin yüzde 40’ların bile altında olduğu görüldü. Bu sonuçlar parti kurmayları tarafından, "Parti ile belediye başkanı oyları arasında büyük fark olan yerlerde ciddi sorun var demektir. Buralarda adayların değiştirilmesi gerekiyor" şeklinde yorumlandı.

Kongre sonrası yerel seçim çalışmaları başlıyor

Belediye başkanı AK Parti’den olan illerde, mevcutlarla mı yoksa yeni adaylarla mı devam edileceğine karar verilip, yeni stratejiler belirlenecek. Muhalefete ait belediyelerin kazanılması için kimlerin aday gösterileceği, ne tür bir politika uygulanacağına karar verilecek. AK Parti’nin ay sonunda yapılacak büyük kongresinden sonra ise yerel seçime ilişkin çalışmalara da hız verilecek.