CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Kolları İç Anadolu Bölge Sorumlusu Av. Eda Sercan Akdoğan, Karaman’da yaşanan çocuk istismarı olayını kesinlikle siyaseten değil, bundan sonra bu tür olayların olmaması için gerekli sorumluların tespit edilmesi ve kanun önünde yargılanması açısından takipçisi olacaklarını söyledi.
Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas ve Nevşehir olmak üzere 6 ili kapsayan CHP İç Anadolu Kadın Kolları Bölge Sorumlusu ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Av. Eda Sercan Akdoğan, partisinin Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Akdoğan, Kadın Kolları İl Başkanı Mukaddes Eski, ilçe Kadın Kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Akdoğan burada yaptığı konuşmada, Kadın Kolları olarak özellikle eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Bu konuda iller bazında çalışmaların sürdüğünü belirten Akdoğan, il ve ilçe teşkilatlarının öneri ve taleplerini dikkate aldıklarını ifade etti. 10-11 Nisan 2016 tarihleri arasında 81 ilin kadın kolları başkanlarının katılacağı bir toplantı düzenleneceğini belirten Akdoğan, burada önemli kararların alınacağını ifade etti.
İl Başkanlığı’ndaki toplantı sonunda CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Kolları İç Anadolu Bölge Sorumlusu Av. Eda Sercan Akdoğan,  Kadın Kolları İl Başkanı Mukaddes Eski, ilçe Kadın Kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri birlikte Hakkari Yüksekova’da şehit olan Nevşehirli özel harekat polisi Emre Fıstıkeken’in annesi Şerife Fıstıkeken’i ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.
Ziyaret sonrasında tekrar İl başkanlığına gelen CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Kolları İç Anadolu Bölge Sorumlusu Av. Eda Sercan Akdoğan yaptığı açıklamada, CHPli kadınlar olarak acıdan acıya koştuklarını, bunun bir an önce bitmesini dilediklerini söyledi.
Ülkemizde son aylarda yoğun biçimde üzücü olayların yaşandığını anlatan Akdoğan “ Ankara’da art arda gelen 3 büyük patlama, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen şehit haberleri, Karaman’da meydana gelen çocuk istismarı, kadına yönelik şiddetin artması, intihar olayları, uyuşturucunun erken yaşlara kadar düşmesi bizlerin acısını giderek artırıyor. Acının olduğu her yere uzanarak destek olmayı istiyoruz. Burada birkaç gün önce şehit olan özel harekat polisi Emre Fıstıkeken’in annesi Şerife Fıstıkeken’i ziyaret ederek başsağlığı diledik. Çok memnun oldu. AKP’nin yanlış politikalarının zararını tüm ülke insanları olarak çekiyoruz. Bunun bir an önce son bulması için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Dosyada tüyler ürpertici ifadeler var
Avukat olarak Karaman’da yaşanan çocuk istismarı davasının dosyasını incelediğinde tüyler ürpertici ifadelere yer verildiğini gördüğünü anlatan Akdoğan “ dava dosyasını inceledim. CHP olarak çocukların ve ailelerinin mahrumiyetlerine çok dikkat ediyoruz. Karaman’a, Genel Başkan Yardımcımız Ankara Milletvekili Lale Karabıyık, Konya Milletvekilimiz Hüsnü Özkurt, Burdur Milletvekilimiz Mehmet Göker ve Parti Meclisi Üyemiz Sera Katıgil ile birlikte gittim. Bilindiği üzere Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği'ne ait öğrenci evlerinde kalan çocuklara bir ilkokulda öğretmenlik yapan Muammer B. (54) tarafından cinsel istismar fiili işlenmiştir. Burada ifşa olmamaları için çocukları ziyaret etmedik. Heyet olarak yaşanan olayla ilgili olarak bilgi erişimi için Karaman Valisi Murat Koca’yı, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret ettik. Bu ziyaretlerde olayı yetkililerden öğrenmek istedik. Savcılığın evlerle ilgili bilgi istediğini ancak Valilik ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘elimizde bilgi yok’ cevabını verdiğini öğrendik. Ama haberlere baktığımızda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının ‘Ensar Vakfı, iyi hizmetleriyle bildiğimiz bir vakıftır’ diye açıklamasını duyduk. Devletin bürokratları ‘bilgimiz yok’ diyor ama Bakan açıklama yaparak vakfı övüyor. Bunu anlamış değiliz” dedi.
Çocuklar travma yaşıyor, sorumlular cezasını çekmeli
Şu anda 13 ila 16 yaşları arasında bulunan çocukların yaklaşık 10 yaşından bu yana taciz ve tecavüz travmasını yaşadıklarını belirten Akdoğan “ olay, bu çocuklardan birinin okula gitmek istememesi üzerine ailesinin bir pedagoga götürmesi üzerine ortaya çıkıyor. Bunu yapan öğretmen ifadesinde ‘eşcinsel’ olduğunu söylüyor. Daha önce çalıştığı kurumda bilgisayarında çocuk pornosu yakalanıyor. Ama üzeri örtülüyor. Bu çocuklara olan ilgisini gösterir. Bunu bulunca ilgililerin çocuklarla ilgili olmayan bir yerde görevlendirmeleri gerekirdi. Ama böyle olmamış. Karaman’ın en gözde okulunda görev verilmiş. Bunların takipçisi olacağız. Bu çocuklara ömür boyu yaşayacakları travmayı yapanların hepsi gereken cezayı almalıdır. Bundan sonra bu tür olayların olmaması için hem geçmişte yaşanan olaylarla ilgili hem de bundan sonra olmaması için gerekli sorumluların tespit edilmesi ve kanun önünde yargılanması gerekmektedir. Biz CHP olarak sorumlular tamamen ortaya çıkana kadar bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.