Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Başkanı gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, çalışmalarına gelecek hafta Kayseri ve Nevşehir'de devam edeceklerini söyledi.

Taşgetiren, yaptığı açıklamada, 17-18 Nisan'da Kayseri ve Nevşehir'de olacaklarını belirtti.

Sivil toplum örgütleri, şehit aileleri ve iş adamlarıyla görüşeceklerini ifade eden Taşgetiren, "Etap etap 13 ilimizi dolaşacağız. Farklı ziyaretlerde bulunacağız, insanları dinleyeceğiz. Bizler de bu barış sürecinin sağlıklı gelişmesi noktasındaki düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Halkın algısını tespit gibi bir çalışma olacak" diye konuştu.

Öte yandan Kutlu Doğum Haftası kapsamında Ürgüp te düzenlenecek program için 14.04.2013 Pazar günü Konferans vereceği belirtildi.Bu konferansa Nevşehir Milletvekillerimizde katılacaklar.

Ürgüp Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamada Ürgüpte Peygamber efendimizin doğumunun 1442. yılında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

           Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) dünyaya teşriflerinin 1442. yıl dönümünde 14-20 Nisan arasında "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" teması ile kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftasını en güzel bir şekilde geçirebilmek ve çeşitli etkinlikler yapabilmek hususunda İlçe Müftülüğümüz tarafından Müftümüz Murat ÇAKIR başkanlığında hem din görevlileri hem de çeşitli kuruluşlarla istişare toplantısı yapılmıştır.


            Sevgili Peygamberimizin “Kutlu Doğumu” bütün insanlık için en önemli bir olaydır. Çünkü Hz. Peygamber (sav) Kur’an’ın ifadesi ile “Alemlere Rahmet” (Enbiya/ 107), “İnsanlığa örnek” ( Ahzap/ 21) olarak gönderilmiştir. Bundan dolayı O’nun doğumu insanı, insanlığın bütün katmanlarını; kadını, çocuğu, yaşlıyı, güçsüzü, kimsesizi, fakiri, zengini.. onurlandırmıştır. Sevgili Peygamberimizin kutlu doğumunun 1442. senesi vesilesi ile bugün bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, küreselleşen dünyamızda insanın ucuzladığı, bir meta haline dönüştüğü, insan onurunun göz ardı edildiği, zedelendiği, ayaklar altına alındığı, kaybolmaya yüz tuttuğu günümüzde bütün alemleri onurlandırmak için gönderilen rahmet yüklü adalet, hikmet yüklü ahlak peygamberinin onur mücadelesini ve insana bakışını yeniden keşfetmeye ve bu keşfimizi toplumun bütün katmanlarına açmaya her zamankinden daha fazla muhtacız.



            İlçe müftülüğümüz İstişare toplantısı sonucunda yapılacak olan programlarda Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu  “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temasının halkımızın gündemine taşınması amaçlanmıştır. İslâm’ın, insan onurunu merkeze alarak tesis ettiği insan anlayışının esaslarını 14 Nisan Pazar saat 14:00'de Turgut Özal Kültür Merkezi'nde “Çağımızda Resulullah'ı Yaşamak” konulu konferansla Araştırmacı yazar Ahmet TAŞGETİREN’in  güzel anlatımıyla Peygamber Efendimiz (sav)'i tanımak ve anlamaya çalışacak, yine Turgut Özal Kültür Merkezi'nde 18 Nisan Perşembe saat 20:00'de bir tarihçi olan Mustafa TURAN “Medine ve Peygamber Sevgisi” konulu konferansıyla Müslümanlar için Medine ve Peygamber Sevgisinin ne anlama geldiğini bizlere hatırlatmak için Kutlu Doğum Haftasında bizlerle beraber olacaklardır.



            Hafta vesilesiyle 11 Nisan Perşembe akşamı saat 20:00'de Türk Tasavvuf Musıkisi Sanatçısı Esat Aydoğan Ortahisar Belediyesi Düğün Salonunda halka açık bir konser verecektir. 17 Nisan Çarşamba günü saat 10:00'da ise Hanımlara özel bir Konferans Ürgüp Belediyesi Sinema Salonu'nda icra edilecektir.



            İlçe Müftülüğümüzün koordinesiyle görevlilerimizin özverili çalışmaları ve halkımızın katkıları ile Kutlu Doğum Haftamız canlı bir şekilde kutlanacaktır. Emeği geçen, destek veren herkese canı gönülden teşekkür ederken hafta boyu icra edilecek tüm programlarımıza halkımızı davet ediyoruz.