CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında yapılan ittifak görüşmelerinde; CHP’nin Nevşehir Belediyesi’ne aday çıkarmayacağı ve İyi Parti’nin göstereceği adayı destekleyeceği yönünde karar çıkmıştı. İyi Parti adayını belirledi ve geçtiğimiz hafta Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Özkan’ı açıkladı. İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özkan, Genel Başkan Meral Akşener tarafından TBMM’deki partisinin grup toplantısında kamuoyuna tanıtıldı.

Nevşehir Belediye Başkanlığına Mehmet Özkan'ı resmen kamuoyuna duyuran Genel Başkan Akşener, grup toplantısında partisinin bazı illerdeki belediye başkan adaylarını da açıkladı. Akşener, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına Prof. Dr. Atakan Aksoy'u, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ümit Bahtiyar'ı, Erzurum Büyükşehir Belediyesine Mahmut Uykusuz'u, Çankırı Belediye Başkanlığına Raif Oktay'ı, Kars Belediye Başkanlığına Settar Kaya'yı, Kırıkkale Belediye Başkanlığına Mahir Yılmaz'ı, Uşak Belediye Başkanlığına Muhammet Gür'ü, Osmaniye Belediye Başkanlığına Davut Çuhadar'ı ve Gümüşhane Belediye Başkanlığına Mustafa Canlı'yı aday olarak gösterdiklerini duyurdu.

Mehmet Özkan Kimdir ?

Peki İYİ Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özkan kimdir? Aslen nerelidir, kaç yaşındadır?

1960 Nevşehir Doğumlu. İş hayatına 1977 yılında Nevnak AŞ de başladı. 1989 yılında Nevşehir Belediyesinde çeşitli görevlerde bulundu. 1997 de Nesteks AŞ ye personel müdürü olarak başladı. Oradan 2006 yılında emekli oldu. Şuan İnşaat sektörüyle uğraşıyor… 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan aday adayı olmuştu.