Akşener, Nevşehir´de partililerle bir araya geldi. PTT binası önünde kalabalık bir halka hitap eden Akşener, ´Başbakan Meral´ sloganlarıyla karşılandı.
 
Akşener, konuşmasında şu açıklamalarda bulundu:


Genelbaşkan adaylığını ilan ettikten sonra 40’a yakın ile yaptığı ziyaretlerde kadınların ve gençlerin de yoğun desteğini almayı başaran Meral Akşener Nevşehir’de de büyük bir coşkuyla karşılandı. Hacı Bektaş-ı Veli türbesini ziyaretinin ardından şehir merkezinde miting yapacağı meydana kadınların “Başbakan Meral” sloganları arasında giren Akşener koşar adımlarla kürsüye geldi. İlk iş olarak konuşma yapacağı platform ile izleyeciler arasına konmuş bulunan bariyerleri kaldırtıp kadınları sahnenin önüne davet eden Meral Akşener’in bu davranışı büyük alkış topladı. daha sonra platfonluh önünde toplanıp kendisine “hoş geldiniz” demek için yarışan kadınlarla tek tek tokalaşan Akşener, “hoşbulduk” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizimle kadınlarımızın ve analarımızın arasına bariyer konulur mu? Onlar başımızın tacıdır. Hangi Türk kadınından zarar gelmiş ki?.. Bizi kadınlarımızdan ve analarımızdan hiç bir bariyer ayıramaz. Hanımefendiler gittikçe artan sayıda toplantılarımızı şereflendirip meydanları, salonları dolduruyor. Önce onlar başlatıyor, ” Başbakan Meral “ sloganlarını, ardından meydanlar çınlayıp yer gök inliyor. Türk kadını artık evden çıktı ve bizim arkamızda durup başlattığımız harekete destek veriyor. Türk kadını duruma vaziyet ediyor,. Anlayacağınız iktidar sahipleri zorda, Tarzan zorda, Abbas gidici... Dün Kırşehir’deydim bugün Nevşehir’de. Asenalar kadınlar arkamızda. Biz normal şartlarda 1 Kasım seçimleri sonrasında 40 milletvekili kaybını 2 milyon oy kaybının ülkücü iradeye ülkücü harekete Milliyetçi Hareket Partisinin potansiyeline yakışmadığını, bazı yerlerde yanlışlıkların olabileceğini nerede hatamızın kusurumuzun olduğunu tartışmak istişare etmek meşveret etmek üzere olağanüstü kurultay talebiyle yola çıktık. Ama bu yolculuk öyle bir hale geldi ki millet iradesi harekete geçti ve bizim meselemiz Türkiye’ye mal oldu, Tük milletine mal oldu. Ve artık meydanlara sığmayan her şehrin meydanında kadını erkeği genciyle MHP mensuplarıyla diğer görüşlere Sahip hemşerilerimizle hasbihal eder hale geldik. Allah bin kere razı olsun.

Milletimizin feraseti
19 Haziran kongremiz, bir iktidar yürüyüşünün son merhalesi haline geldi. Ülkenin durumunun 1919 şartlarını aratmayacak halde olduğunu gören milletimizin feraseti harekete geçti. ’Yapın kurultayınızı, yürüyün arkanızdayız’dediler. Onlardan aldığımız güçle başlatmış olduğumuz bu hareket artık sadece MHP’nin meselesi olmaktan çıktı Türkiye’nin umudu haline geldi. bizim MHP genel Merkezi ile bir mücadelemiz yok, onlarla sadece yarış içinde olabiliriz. Bizim mücadelemiz, Türk milletinin önünü kesmek isteyen güç merkezleriyledir. Bu mücadelede bizlere destek olan milletimizin her ferdinden Allah razı olsun.
 
Dualarım millet için
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener İç Anadolu gezisine Nevşehir ile devam etti. Saat 13:00’de Kırşehir’den Hacı Bektaş’a gelen Akşener coşkulu bir kalabalık tarafından “Başbakan Meral” sloganları ile karşılandı. Karşılamada Nevşehir’in 6 Üst Kurul Delegesi’nin tamamı ve 5 belediye başkanı da hazır bulundu. Parti üyesi Hatice
Sezgin’in çiçek takdiminden sonra kadınlar Akşener’le kucaklaşmak için sıraya girdi. Karşılamada açılan “Nevşehir’in kalkınması sizinle olacak” ve “Cesur yürek ilimize hoş geldiniz” pankartları dikkat çekti. Çarşıdan geçerken kendisine hoşgeldiniz demek için dükkanlarının önüne çıkan esnafa hayırlı işler dileyen Akşener, birlikte fotoğraf çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi. Meral Akşener ardından Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi’ne geçti. Türbenin içinde bulunan vatandaşların yoğun ilgilisi ile karşılanan Akşener kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri burada da kırmadı. Daha sonra türbede dua eden Akşener türbe içinde bulunan ve şifalı olduğuna inanılan sudan da içti.Bu sırada bir bayanın, “Dilek dilediniz mi?” sorusu üzerine Akşener, “Hayır sadece dua ettim” cevabını verdi.

Çıkışta kendisine lokma ikram edilen Akşener’e bir vatandaş da yeşil bir şal hediye etti. Türbe ziyaretinden sonra Hacıbektaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun daveti üzerine belediyeye geçen Akşener, belediyeye kısa bir ziyarette bulundu. Meral Akşener’e başarılar dileyen Hacıbektaş Belediye Başkanı Selmanpakoğlu, ülkenin her alanının değişime ihtiyacı olduğunu belirterek, değişimlerin başarı getireceğine inandığın söyledi. Belediye’yi ziyareti sırasında Akşener’e beyaz bir güvercin heykeli hediye edildi. Ardından beraberindekilerle Dinler Otel’e geçen Akşener burada Nevşehir Üst Kurul Delegeleri ile basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda istişarelerde bulunup kongre hazırlıkları hakkında bilgi verdi.
 
Delege Kararı: Yılmayacağız başaracağız!
Göksel Taşçı: Nevşehir eski İl Başkanı ve Üst Kurul Delegesi: “Kurultay talebimiz yargı yoluyla da olsa hayata geçmiştir. 19 Haziran 2016 günü tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Biz delegasyonlar olarak Allahın izni ile hedefimize ulaşacağız. Çıktığı bu yolda Nevşehir delegelerinin tamamı olarak Başbakan olacağına inandığımız
Sayın Meral Akşener hanımefendiyi genel başkan yapmak için elimizden geleni yapacağız.”
Burak Kalfaoğlu: Eski Merkez İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi:  “Ülkücü iradenin bu demokratik hareketi, Türk milletinin iktidarı ile taçlanacaktır. İnancımız ve gayretimiz bu yöndedir. Yılmayacağız, yıkılmayacağız, başaracağız.”


İşte Akşener'in Nevşehir konuşması:

Kaynak: Akşener Nevşehir'den seslendi.




Kaynak: YENİÇAĞ / Bünyamin Öztürk