Bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından olan turizmin gelişmesi, büyümesi ve 4 mevsim yerli ve yabancı turistleri bölgemize çekebilmemiz için Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi ( TUYUP ) kapsamı içinde, sadece işverenlerin değil bu kapsamda çalışan yöremiz insanlarının da mesleki yeterliliklerini üst düzeye çıkarılmasını ve sertifikalandırılmasını sağlayacağız.

Bölge turizmine ve halkımıza katkı sağlayacağına inandığım bu eğitim projesi kapsamında Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı ( MEKSA VAKFI ) ile ortaklaşa adım atacağız.

MEKSA VAKFI, 1985 yılında kurulmuş kamuya yararlı bir vakıftır. Vakfın Yönetim Kurulu’nda TESK, TOBB, TİSK, TÜRK-İŞ, MEB, İŞKUR, KOSGEB, TESKOMB, HALKBANK ve BGZ gibi mesleki eğitim ve istihdamla ilgilenen kuruluşlar bulunmaktadır. Kuruluşundan günümüze kadar Türkiye’de iş gücü piyasasının ihtiyaç ve standartlarını dikkate almakta, uygulamalı bir meslek eğitimi modelinin benimsenmesi ve yayılması için çaba harcamaktadır. Uluşmak istediği hedefi ise mesleki eğitim ile istihdam arasında bir bağ kurulmasıdır.

 

25 yılı aşkın bir sürede MEKSA VAKFI, 100.000’in üzerinde çocuk, genç ve yetişkin, özel ilgi grupları (kadınlar, sokak çocukları, engelliler, eski hükümlüler) dahil, Mesleki Eğitim Hizmeti sundu. Sağladığı ve yönettiği toplam proje kaynakları 100 milyon Euro’ya yaklaşmaktadır. Eğitim alan insanların istihdam edilme oranları % 80 – 90 ‘ları bulmaktadır.

 

Böylesine güclü bir vakfın bölgemiz turizmine sağlayacağı katkı ve bu proje kapsamında bütçenin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olması hem işverenlerimize maddi bir yükümlülük getirmeyeceği gibi eğitim alan çalışanları için işverenlerimiz 12 ay sigorta indiriminden yararlanacak, hem de çalışanlarımız aldıkları eğitimler sonucunda mesleki yeterliliklerini en üst düzeye çıkaracak ve istihdam yaratılacaktır.

Bölgemizin, Yeni Türkiye’nin turizm merkezi olabilmesi için işe eğitimden başlayacağım. Hedefim 2023’te Yeni Türkiye’de Bölgemizi Dört Mevsim Yaşanılabilir Bir Turizm Merkez Üssü Haline Getirmektir.