24 Şubat Pazar akşamı uçakla Gülşehir Havaalanına inen Almanya Başbakanı Angela MERKEL, havaalanından 70 araçlık konvoyla konaklamak üzere Avanos Double Tree By Hilton Kapadokya Otel’e geldi. İlçemizde Almanya Şansölyesini Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN ve Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ karşıladı.

 

25 Şubat Pazartesi günü, Almanya Şansölyesi Angela MERKEL, Avanos Double Tree By Hilton Kapadokya Otel’den ayrılmadan önce otel hatıra defterine “Avanos’ta çok kısa bir süre kalmama rağmen harika bir konaklama yaşattınız. Gelecekte daha güzel şeyler yaşamak temennisi ile her şey için teşekkürler Avanos” yazdı. Daha sonra konvoy ile birlikte Göreme Açıkhava Müzesi'ne hareket edildi. Açıkhava Müzesi gezildikten sonra, Avanos Paşabağları ve Zelve bölgesi ziyaret edildi.

 

Almanya Başbakanı Angela MERKEL’e Avanos ve Kapadokya gezi programında; Kültür ve Turizm Bakanı Ömer ÇELİK, Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER, Türkiye Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni KARSLIOĞLU' Nevşehir Valisi Abdurrahman SAVAŞ, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Adalet ve Kalkınma Partisi Avanos İlçe Başkanı Serkan FERALAN, daire amirleri ve protokol üyeleri de eşlik etti.

 

Almanya Şansölyesi Angela MERKEL’e Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, Avanos hatırası olarak, ilçemizin el sanatı ürünlerinden Avanos tabağı hediye etti. Avanos ve Kapadokya bölge gezisinin ardından Almanya Başbakanı Angela MERKEL, saat 11:00 civarında Almanya Cumhurbaşkanlığı'na ait uçakla Ankara'ya hareket etti.